Cea mai buna zacusca de fasole!...ehehe...poate va intrebati de ce tocmai asta-i cea mai buna?
Ei bine...pentru mine zacusca asta e cea mai buna deoarece mama o pregateste asa de ani de zile.
Va ramane mereu preferata mea pentru ca m-am obisnuit cu acest gust si il ador.
Voua nu vi se intampla la fel cu zacusca mamei?
Ingrediente:Ei bine...pentru mine zacusca asta e cea mai buna deoarece mama o pregateste asa de ani de zile.
Va ramane mereu preferata mea pentru ca m-am obisnuit cu acest gust si il ador.
Voua nu vi se intampla la fel cu zacusca mamei?
-3 kg. ceapa
-3 kg. gogosari
-1 kg. de morcovi
-1.5 kg. fasole boabe
-1 l. ulei
-500 gr. de rosii
-sare dura
-piper boabe
-foi de dafin
-1 lingurita de cimbru uscat
-6 pastile de aspirina
Mod de preparare:
- Punem intr-o oala la fiert fasolea.Dupa ce a dat primul clocot aruncam apa, punem alta apa fierbinte si ii mai dam un clocot.Aruncam si cea de-a doua apa apoi punem alta (tot fierbinte) si lasam la fiert pana fasolea este patrunsa.Cand este gata, o strecuram si o tocam cu un robot.Cine doreste poate sa toace doar jumatate din cantitatea de fasole si cea de-a doua sa o lase intreaga.
- Cat timp fierbe fasolea spalam si curatam legumele de coaja si de cotoare.Le tocam pe toate in robot, dar separat.
- Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de ulei, ceapa, morcovul si in alta cratita restul de ulei si gogosarul.Punem ambele cratite pe foc la calit pana ceapa devine sticloasa, morcovul inmuiat si scade sosul format si pana gogosarul se inmoaie si pasta se ingroasa.Dureaza undeva in jur la o ora.
- Intre timp rosiile le dam prin robot si apoi le pasam de seminte si pielite printr-o strecuratoare.Daca avem masina de rosii este si mai bine, le trecem direct prin ea.
- Cand ceapa si gogosarii sunt caliti, impreunam cele doua compozitii intr-o cratita mai mare.Adaugam peste ele sucul de rosii, fasolea tocata, cimbrul, piperul si sare dupa gust.
- Lasam sa mai fiarba impreuna inca 30 de minute timp in care amestecam mereu deoarece exista riscul sa se prinda de fund.La sfarsit adaugam si aspirina maruntita, mai fierbem 5 minute si apoi luam de pe foc.
- Turnam zacusca in borcane, le sigilam bine si le punem intre paturi pana a doua zi.Cand s-au racit le punem la pastrat in camara.
Interesanta! Cred ca am sa fac si eu cateva borcane!
RăspundețiȘtergereAstept impresii:-)
ȘtergereZi faina!
Nu am mancat jacusca cu fasole. Trebuie sa fie tare gustoasa, fasolea este buna oricum.
RăspundețiȘtergereNu pot sa cred!Trebuie sa o incerci!
ȘtergereLa noi in Ardeal nu este camara fara zacusca de fasole,este tare buna.
Incearca macar o jumatate de portie si vezi daca iti place.Dupa aia,sunt sigura ca vei mai face si a doua portie!
Astept sa-mi zici daca ai facut!
Pupic!
Recunosc, nu am gustat niciodata, trebuie sa o probez neaparat!
RăspundețiȘtergereOooo da!!!Trebuie sa o probezi,este nemaipomenit de buna!
ȘtergereSa-mi zici daca iti place.
Pup.
Ador zacusca de orice fel,a ta arata grozav si stiu ca este delicioasa!Pupici
RăspundețiȘtergereMersi frumos!
ȘtergerePupic si de la mine:-)
Anul trecut am mancat pentru prima data, absolut delicioasa!
RăspundețiȘtergereSuperba prezentare, felicitari ! Pupici !
Vio daca ti-a placut sper sa o mai faci,e tare bine sa o ai in camara iarna!
ȘtergereMersi de aprecieri!
Va pup cu drag pe toti:-)))
Tare bine arata Zacusca ta. pupici
RăspundețiȘtergereMersi mult,e tare buna!
ȘtergerePupic si de la mine:-)
Waw ce zacusca minunata! Si e fara ardei copti! Bigg Like!
RăspundețiȘtergere10 X Thank you!!!!
ȘtergereMinunat!
RăspundețiȘtergereMersi Alice!
ȘtergerePup!
este delicioasa cel putin aceea de hribi este fenomenala iar acum o sa pun si cea de fasole dupa reteta ta felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereTe mai astept cu drag pe blogul meu!
Buna. Cam cate borcane ai obtinut din cantitalile de mai sus?:))
RăspundețiȘtergereBuna!
ȘtergereNu mai imi amintesc exact, dar cred ca in jur de 15 borcane de 420 ml.
Te mai astept cu drag pe blogul meu!
Gogosarii cum se taie? Se mai dau caliti prin robot?
RăspundețiȘtergereBuna Isabela si bine ai venit pe blogul meu:)
ȘtergereGogosarii se dau cruzi prin robot, apoi se pun la calit.
Sa ai mult spor si te mai astept pe la mine.
O zi buna!