duminică, 29 iulie 2012

Tarte cu branza de capra,zmeura si lamaie

Am inca o reteta pentru Provocarea Dulce Romanie proiect initiat de Mihaela-De prin lume adunate,si gazduit luna aceasta de Simplu si bun.Este vorba despre o reteta in care am combinat toate cele trei ingrediente propuse in aceasta luna-branza de capra,zmeura si vanilia.Rezultatul???Niste tartele delicioase si savuroase exceptionale.Va las sa va convingeti si voi.
Enjoy!

Ingrediente:
Crusta:
-90 gr.biscuiti graham
-3-4 linguri unt topit
-3 linguri zahar brun
Umplutura de branza:
-500 gr.branza cremoasa si grasa(la temperatura camerei-foarte important)
-100 gr.branza dulce de capra (la fel la temperatura camerei)
-115 gr.zahar
-1 ou
-1/2 pastaie de vanilie
-1 lingurita esenta de vanilie
-1 lingura coaja de lamaie
Sosul de zmeura:
-200 gr.zmeura
-1/2 pastaie de vanilie
-150 gr.zahar
-zeama de la o jumatate de lamaie
Decor:
-zmeura proaspata
-frunzulite de menta
Mod de preparare:
*Crusta:
1.Incalzim cuptorul la cea mai inalta treapta.
2.Intr-un robot punem biscuitii graham si zaharul si ii macinam pana amestecul devine fin.Adaugam untul topit si mai macinam pana totul va semana cu un nisip umed.
3.In forme ceramice (sau de tarte) unse cu unt pe fund ,punem cate o lingura de biscuiti si presam foarte bine pana devine compact.
*Umplutura de branza:
1.Punem intr-un bol branza cremoasa,branza dulce de capra,zaharul,semintele pastaii de vanilie,oul,esenta, coaja de lamaie si mixam bine pana totul devine cremos.Cu o spatula curatam marginile recipientului si mai mixam sa fim siguri ca toate ingredientele se combina perfect.
2.Deasupra stratului de biscuiti punem amestecul de branza pana aproape se umple forma.
3.Dam la cuptor la foc iute pentru 12-15 minute sau pana ce branza nu mai este moale la mijloc.Aici nu putem face testul scobitorii ci doar scuturam usor forma ,asa ne vom da seama cand tartele sunt gata coapte.
4.Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca 20 de minute inainte de a le scoate din forme.
5.Dupa acest timp cu un cutit dezlipim marginile fiecarei tarte si apoi o rasturanam pe un gratar suport.
Nota:Cine doreste poate sa lase tartele in forma si sa le serveasca asa.Aici voi decideti...eu ales pentru mine.

*Cat timp tartele sunt la cuptor pregatim si sosul de zmeura asa:
1.Punem zmeura,cu zaharul si zeama de lamaie intr-un blender,le mixam bine,punem totul intr-o cratita si apoi o punem  la foc domol pana scade si sosul capata o consistenta grosuta
2.Amestecam constant sa nu se lege de fund.
Nota:Cine doreste poate sa strecoare sosul dupa ce a fost mixat in blender, insa eu am preferat sa-l las cu tot cu samburi,imi place mai mult asa.
*Ansamblare:
2.Punem sosul deasupra fiecarei tarte,o decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta si gata,asta a fost tot,servim o minunata tarta !!!
Pofta mare!
       

2 comentarii:

  1. Arata super bine, astept si reteta! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A sosit si reteta:-)
      Nu stiu ce am mesterit,dar am sters-o din greseala si nu am mai apucat sa o resciu.Acu' totul e ok.
      E delicioasa!
      Pup cu drag :-)))

      Ștergere