marți, 26 iunie 2012

Tarte cu sufleu de ciocolata si caramel cu coacaze

Tineti minte caramelul cu fructe pe care l-am pregatit zilele trecute?
Ei bine,minunatia aceea fructata si-a gasit locul in niste delicioase tarte cu sufleu de ciocolata.Crocant ,cremos,pufos,acrisor,gustos...sunt cateva dintre caracteristicile cu care ne incanta :-)
Pentru ca si la aceasta reteta una dintre vedetele principale este caramelul si pentru ca corespunde ''cerintei'',eu cred ca ii va sta bine in cadrul Provocarii Dulce Romanie pe care draga noastra Andie o gazduieste luna aceasta.
Asadar savurati tarte cu sufleu de ciocolata si caramel de coacaze!!

Ingrediente:
Aluatul:
-70 gr.unt
-40 gr.zahar praf
-20 gr.faina de migdale
-125 gr.faina
-1 ou
-putina sare
Sufleul de ciocolata :
-60 gr.ciocolata neagră
-50 gr.unt
-20 gr.fistic,nuci sau alune
-2 galbenusuri +1 ou
-20 gr.zahar
Caramelul de coacaze:
Reteta este AICI
Bezeaua:
-2 albusuri(cele doua ramase de la sufleu))
-100 g.zahar praf
-1 lingurita de cacaua neagra

Mod de preparare:
Aluat:
1.Punem intr-un bol ingredientele uscate,adaugam untul foarte rece taiat in cubulete mici si framantam usor cu degetele pana amestecul devine nisipos.
2.Adaugam apoi oul si framantam pana se combina toate ingredientele si aluatul este format.Nu exageram cu framantatul pentru ca ni se va inmuia aluatul(untul se va incalzi).
3.Invelim aluatul rezultat in folie de plasic si il dam la rece pentru o ora.
4.Dupa acest timp,il scoatem ,il impartim in 6-8  bucati(in functie de marimea formelor pe care le avem),apoi invelim fiecare biluta rezulata intre doua bucati de hartie pergament.Intindem o foaie subtire cu merdeneaua ,indepartam folia si decupam cu un pahar un cerc suficient de mare cat sa acopere fundul si jumatate din peretii formei de tarte  sau ceramice.

5.Punem fiecare cerculet de aluat in forme si aplatizam usor .Intepam apoi fundul tartelor cu o furculita,punem deasupra o bucatica de hartie pergament si cateva boabe de fasole.Asezam formele intr-o tava mare de copt si le dam la cuptor pentru 10 minute la treapta inalta si le lasam pana sunt coapte si ferme la atingere.

*Intre timp pregatim caramelul de coacaze dupa aceasta reteta.
Nota:Puteti daca doriti sa folositi si un caramel simplu.Eu am folosit acest caramel cu fructe deoarece gustul tartelor este mai plin,mai fructat si deosebit de gustos.

*Pregatim si sufleul  de ciocolata:
7.Topim ciocolata pe baie de abur la foc foarte mic.Lasam apoi sa se raceasca.

8.Tot pe baie de abur batem ouale cu zaharul pana mixtura se albeste,se ingroasa si curge ca o panglica.

9.Adaugam la compozitia de oua  ,in trei transe,ciocolata topita si amestecam usor cu o spatula.Incorporam si nucile zdrobite.
10.Dupa ce tartele s-au copt si am indepartat hartia ceramica si boabele de fasole,in fiecare tarta coapta punem pe fund putin sufleu de ciocolata si cate putin din caramelul de coacaze.Terminam cu compozitie de ciocolata, umpland tartele pana sus.
Punem din nou formele in tava si o mai dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade.

*Bezeaua:
11.Batem albusurile cu zaharul pana  spuma este tare.Punem apoi cacaua si omogenizam bine cu un tel.
Punem deasupra fiecarei tarte bezea ,apoi le mai dam cam 4-5 minute la cuptor la foc iute pana bezeaua prinde putina culoare deasupra.
12..Cand sunt gata le pudram cu cacaua si le decoram cu coacaze.Le putem servi atat calde cat si reci.
Pofta mare va doresc!
Nota:Putem raporta aceasta reteta si la o singura tarta de marime mare.

18 comentarii:

  1. OMG cum arataaaa!
    Superbe!
    La urmatorul sezon de Master Chef sper ca participi nu? :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Master Chef Alina???
      Oooo ,poi pana acolo mai este drum lung si muuuuulte de invatat.Poate peste cativa ani daca va mai exista concursul...cine stie?
      Ma bucur ca-ti plac tartele,le-am adorat si eu.
      Pup.

      Ștergere
  2. Superb arata, de gust ce sa mai spun, iar pezentarea de 10+.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa le incerc neaparat !! Arata intr-un mare fel !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Lory,trebuie!!!Si astept un verdict ;-)
      Coacaze ai?Daca nu,hai le mine,le incercam impreuna... langa un ceai ;-)
      Pup.

      Ștergere
  4. Ahhh! Arata extrem de bine, mi s-a facut o pofta grozava! Excelente!!! Sa mai spun?? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai zi Poliana,mai zi :-)))
      Ma bucur ca-ti plac si cand ti mai vine pofta pune-te pe treaba,merita pregatite.
      Pup.

      Ștergere
  5. Da, acum imi ploua in gura, mai ales dupa ce am vazut imaginea cu interiorul tartei. Cred ca este o nebunie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nebunie la superlativ:dulci,caramelicioase,ciocolatoase,pufoase...etc.
      Gandindu-ma la ele deja salivez si eu.
      Mersi de vizita si de aprecieri.
      Pup.

      Ștergere
  6. Arata minunat! Ma innebuniti cu toate dulciurile astea....pe toate le-as manca! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, cu mare drag as servi pe toata lumea de-am fi mai aproape.
      Intradevar ca in ultima vreme am cam exagerat ci dulciurile.Singura mea problema este acul cantarului care nu iarta pe nimeni :-(,dar in final poate ca un ''mic'' rasfat merita din cand in cand.
      Multumesc frumos de laude.
      Cu stima.

      Ștergere
  7. ahhhh, cat de bine poate sa arate.Nu ma dau in vant dupa ciocolata,da fructele alea m-au convins

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O da!!!Zmeura marea ispititoare.Eu inca nu cunosc nicio persoana caruia sa nu-i placa delicata zmeura,toata lumea o adora...este divina!
      Multumesc de aprecieri si de vizita.Te mai astept :-)

      Ștergere
  8. Ma tot uit de 10 minute la dulciurile cu caramel , doamne cat de bine arata toate !!! Eu nu am apucat si nu cred ca voi mai apuca sa fac ceva dulce ptr provocare !! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo ,ce ma bucur ca-ti plac :-))
      Nu-i bai ca n-ai facut dulce am facut io si pentru tine,ia o portie la alegere din partea mea.Ok?
      Te pup!

      Ștergere