sâmbătă, 9 iunie 2012

Pastai de vanilie cu iz de lavanda

M-am decis: am pregatit nici mai mult nici mai putin decat pretiosul condimentul si anume : pastai de vanilie.
Au iesit tare faine, toti cei pe care i-am servit au privit oarecum mirati...ce sunt astea?...Mireasma imbietoare de vanilie si lavanda a monopolizat aerul din preajma si ne-a cucerit.
Sper sa va cuceresc si pe voi macar virtual :-)))
Oare voi reusi???


Ingrediente:
-227 gr.unt nesarat(sa fie la temperatura camerei ,nici prea moale ,nici prea tare)
-175 gr.zahar praf
-1 ou (la temperatura camerei)
-1/4 lingurita de sare
-50 gr.cacao neagra cu continut mare de grasime(22%)
- 2 lingurite rase de praf de copt
-1/2 lingurita pudra de lavanda
-1/2 lingurita pudra de vanilie
-1/2 pastaie de vanilie
-450 gr.faina

Mod de preparare:
1.Pentru inceput mentionez ca este important sa mixam ingredientele in ordinea potrivita.Asadar,intr-un bol mixam spuma untul cu zaharul.Adaugam oul si continuam mixarea pana se omogenieaza bine.

2.Adaugam putin cate putin si faina amestecata cu praful de copt,sarea ,cacaua neagra,pudra de vanilie ,cea de lavanda ,semintele din pastaia de vanilie si mixam pana este totul este bine incopororat si aluatul format

3.Aluatul gata trebuie sa fie usor pufos,moale ,unsuros ,dar nu lipicios.Formam o bila pe care o invelim intr-o punga si dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

4.Dupa ce a trecut acest timp si aluatul s-a intarit ,il scoatem si formam pastaile de vanilie asa:taiem bila de aluat formata in felii cam de 1 cm. grosime si apoi pe lungime in fasii egale potrivit de subtiri.Pe un blat de lucru alungim usor cu podul palmei cate o jumatate de fasie pana prinde forma unei pastai de vanilie.Merge foarte repede ,va asigur.


5.Cu o hartie cu striatii(eu am avut un am balaj de la flori)presam usor pe fiecare pastaie modelata.

6.Le asezam apoi intr-o tava in care am pus hartie cerata si dam tava la cuptor pentru 7-8 la foc iute (la cea mai inalta treapta) sau pana sunt ferme la atingere ...nu mai mult pt.ca apoi se inchid la culoare si se amaresc la gust.

 La final pastaile aratau asa:

7.Gata!Asta a fost tot!Prezentati si serviti pastaile de vanilie fiecare dupa cum ii este pofta.
Nota:Daca doriti sa pregatiti altfel de fursecuri, puteti sa renuntati la forma aleasa de mine si sa ii modelati sau decupati cum va place.
Enjoy!
Pofta aromata va doresc  !!!

18 comentarii:

  1. ma crezi ca pana sa citesc credeam ca sunt chiar pastai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe bune?
      Io ma bucur,inseamna ca mi-au iesit ok!
      Mersi de vizita,te mai astept :-)

      Ștergere
  2. Ma pregateam sa te intreb de unde ai luat pastai asa deschise la culoare :)) Ai niste idei de ma dai pe spate :)

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea ce figura ai fost :-)))!!!
      Mersi si ma bucur tare mult ca-ti plac :-)
      Te pup si eu.

      Ștergere
  3. Foarte tare ideea,bravo,imi plac de mor!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta idee! Arata exact ca pastaile de vanilie. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce idei ai ... esti super ...si reteta asta e geniala !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de minunate..Prima data chiar am crezut ca sunt pastai de vanilie si ma uitam la poze si ma gandeam cum sa mancam pastai de vanilie asa goale???Dar apoi am citit si am vazut ce delicioase sunt de fapt aceste pastai!Bravo!

    RăspundețiȘtergere