O paine sanatoasa si bogata in fibre!
Ingrediente:
-1 1/2 lingurite drojdie uscata
-550 gr.faina
-2 lingurite de zahar
- 2 lingurite de lapte praf
-2 lingurite de sare
-360 ml.apa
-2 linguri seminte de in
-2 linguri seminte de floarea soarelui
-2 linguri seminte de dovleac
-2 linguri seminte de mac(macinate)
-2 linguri seminte de susan
-2 linguri germeni de grau
-2 linguri de seminte de canepa decorticate(fffffff bogate in omega 3)
Mod de preparare:
Cu masina de paine :
1.Punem in cuva laptele praf,zaharul,drojdia.
2.Apoi punem faina,semintele,sarea si apoi apa.
3.Punem cuva in masina,fixam programul de baza, pornim masina si lasam sa isi faca treaba pana painea este gata.
4.Apoi o scoatem si o putem servi.
Note:Ca sa framantam cu mana procedam la fel doar ca facem o maia din apa calduta si drojdie.Ambele variante ies bine. Cand postiti nu mai puneti laptele praf.
Pofta mare!
Te rog spune-mi cat lapte praf trebuie sa pun .Multumesc pentru toate minunatiile tale !
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit Luciana!
ȘtergereImi cer scuze pentru ca am omis sa scriu laptele praf la ingrediente.Iti multumesc pentru atentionare.Acum am corectat.Se pun 2 lingurite de lapte praf.
Te mai astept cu drag pe la mine si iti doresc spor la treaba!
Cele bune!
Multumesc frumos ,pentru proptitudine si absolut tot ce am gasit aici la tine ! Am stat aseara ...ore sa tot citesc si sa-mi salvez retete .
ȘtergereImi plac comentariile si expunerile (suna cam didactic),imi plac povestile din spatele posturilor iar pozele sunt de foarte buna calitate si ... artistice .
Nu am vrut sa fiu asa rigida in exprimare , in fond vorbim de ceva placut (si necesar ), vorbim de mancare ...
Spunea cineva odata ca petrecem ore in bucatarie pentru a manca in 5-10 minute ,dar dincolo de toate eforturile sta placerea si dragostea pe care le punem pentru familia noastra ! Inca o data MULTUMESC !
Luciana Tanase multumesc tare mult pentru aprecieri!
ȘtergereMa bucur tare mult ca iti place ceea ce fac,asta inseamna ca munca mea nu este in zadar:)
Cat despre partea cu gatitul ai dreptate,ore petrecute in bucatarie,dar nu irosite.Cele 5-10 minute in care servim mancarea cantaresc mult mai mult decat toata munca,iar daca rezultatul final este si pe masura asteptarilor,inseamna ca ne-am ajuns scopul.
Poti sa citesti daca ai timp la postarea paine pizza,http://angi-food.blogspot.ro/2013/04/paine-pizzapizza-bread.html , parerea mea vizavi de statul mult in bucatarie si gatitul.Am raspuns din punctul meu de vedere unei doamne care spunea ca mai bine se impusca decat sa stea 2 ore dupa o paine.
Te pup si te mai astept cu drag pe la mine!
O zi faina!