sâmbătă, 24 martie 2012

Paine cu morcovi

Daca nu reusiti sa-i faceti pe cei mici sa manance morcovi aceasta paine este ajutorul ideal de a aduce aportul nutritiv al acestor legume.
Ingrediente:

-500 gr.faina
-30 gr.drojdie
-250 ml.lapte
-300 gr morcovi
-1 ligurita de zahar
-ulei
-sare

Mod de preparare:

1.Amestecam faina cu sarea,inmuiem drodia in laptele cald si apoi il punem in faina.

2.Adaugam apoi si morcovii curatati si razaliti pe razatoarea mica si framantam aluatul.

3.Il punem apoi la dospit.

4.Dupa ce a crescut il framantam din nou,il punem intr-o tava de cozonac unsa cu ulei.

5.Il mai lasam sa creasca inca putin in tava.

6.Punem apoi tava la cuptor pt.40-50 de minute.Verificam cand este gata painea cu o scobitioare;(trebuie sa fie curata cand o scoateti).

7.Cand este gata,scoatem tava din cuptor si o acoperim cu un prosop.

8.Cand este rece o taiem felii si o servim.

Pofta buna!

Nota:Aceasta paine o putem servi cu diferite creme de branza alaturi de o salata verde. Merge de minute si cu piure de masline verzi sau negre,alaturi de o branza telemea. Ca sa obtineti o delicatesa,taiati painea cuburi,puneti deasupra masline si cuburi de branza,poi infigeti o scobitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu