sâmbătă, 24 martie 2012

Muschiulet de porc cu sos cu mustar Dijon

Ingrediente:
-2 bucati muschiulet de porc 
-1 gogosar
-1 legatura de verdeata
-2-3 linguri de pesmet
-sare, piper, boia
-4 bucati piele de la piept de pui
Sos:
-200 ml.smantana
-2 linguri mustar Dijon
-putin cimbru
-sare si piper
Garnitura:
-12 cartofi mai mici, dar cam de aceeasi dimensiune
-laptuci sau altfel de salata pentru decor

Mod de preparare:
1.Taiem fiecare muschiulet in doua pe latime si bucatile rezultate le pudram cu condiment pentru carne de porc.
2.Amestecam verdeata taiata marunt cu gogosarul tocat si scurs bine, adaugam putin condiment pentru carne de porc si pesmetul.
3.Intindem pe o planseta de lemn o bucata de piele de la pieptul de pui, presaram pe toata suprafata compozitie din verdeata si asezam apoi cate o bucata de muschiulet.

4.Rulam strans fiecare rulou si il invelim in folie de aluminiu.

5.Punem rulourile la prajit pe un grill si le intoarcem pe fiecare parte pana se rumeneste bine pielea de deasupra si devine crocanta si muschiuletul este patruns.Il scoatem deoparte si il lasam putin sa se tempereze.
6.Intre timp punem la prajit in baie de ulei la foc potrivit (nu tare) cartofii intregi curatati de coaja.II verificam daca sunt patrunsi cu o scobitoare atunci cand capata o culoare aurie.
7.Pregatim si sosul dijon amestecand smantana cu cimbrul taiat marunt cu sare si cu piper.

8.Cand toate sunt gata asezam pe o farfurie cate 3 cartofi aurii, cate o bucata de muschiulet feliat si putin sos Dijon.
9.Decoram cu laptuci sau salata .
NOTA:Puteti inlocui pielea de la pui cu bacon.Mie imi place mai mult asa pentru ca este mai crocanta.
Daca vreti ca sosul sa fie mai iute puteti pune mai mult mustar.
Eu am pus in sos si putin rozmarin pentru ca imi place tare mult.
Pofta buna!

7 comentarii: