sâmbătă, 24 martie 2012

Galuste cu smochine si sos de menta

Ingrediente:
-7 linguri de unt
-250 gr.branza de vaci
-2 oua
-150 gr.de faina alba
-1 pachetel de zahar vaniliat
-250 gr.smochine
-putina sare
-cateva fire menta
-1 paharel de rom
-3 linguri de zahar

Mod de preparare:
  • Punem smochinele cu romul si 1-2 fire de menta la inmuiat intr-un vas.
  • Punem untul intr-un vas si il frecam spuma.Adaugam treptat si branza,ouale si faina.Punem apoi si putina sare,zaharul vaniliat si amestecam bine.
  • Punem aluatul la rece pt.cam 4 ore.
  • Dupa ce scoatem aluatul de la frigider formam galuste potrivit de mari in mijlocul careia punem cate o smochina scursa bine.
  • Inchidem galusca si le punem la fiert in apa cu sare.Trebuie fierte cam 2-3 minute,dupa care reducem focul si le mai fierbem inca 6 minute.
  • In acest timp pregatim sosul asa:punem romul in care au stat smochinele intr-o craticioara pe foc,adaugam cele 3 linguri de zahar si apoi menta taiata foarte fin.Lasam sosul sa dea cateva clocote pana prinde un pic de consistenta mai grosuta dupa care luam de pe foc.
  • Servim galustele frumos asezate pe farfurie cu sosul de menta alaturi.

Pofta buna!
NOTA:Daca va place mai dulce puteti pune in sos mai mult zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu