sâmbătă, 24 martie 2012

Gunkanmaki




Ingrediente:

- 250 gr.orez de sushi(se gaseste in comert si in pungulite de 125 gr.
-icre rosii
-icre negre
-6 foi de nori
-2 linguri otet(daca aveti de orez)
-1/2 lingurita sare
-4 lingurite zahar fin
-sos de soia

Mod de preparare:

1.Spalam bine-bine orezul intr-o sita pana ce nu mai iese amidon si apa e limpede.Lasam apoi orezul 30 minute in apa rece,dupa care il clatim (tot foarte bine).Punem orezul intr-o cratita cu apa,acoperim cu un capac si il punem la fiert 20 minute.Il tragem apoi deoparte si il mai lasam sa stea 15 minute,fara sa amestecam,pana se raceaste. Cand s-a mai racorit, punem orezul intr-un castron de sticla sau de plastic(nu metalic).

2.Intre timp pregatim vinegreta de otet cu care trebuie sa aromatizam orezul de sushi.Punem la foc otetul,sarea si zaharul pana se topeste.Lasam solutia de otet sa se racoreasca.Apoi o turnam cu grija peste orez,amestecand usor,obligatoriu cu o lingura de lemn,pana se distribuie uniform.

3.Incepem sa pregatim un ”pat” de orez modeland cate o bucatica de orez in forma cilindrica pe care o taiem apoi rondele.

4.Dupa ce pregatim ”patul”,infasuram de jur imprejur cate o fasie de nori taiata putin mai mare decat dimensiunea ''patului''in asa fel incat sa rezulte ca si o canita.

5.Punem apoi inauntru cate o jumatate de  lingurita de icre negre si rosii.

6.Asezam gunkanmaki frumos pe platou si servim.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu