marți, 14 ianuarie 2020

Pavlova & Mini Pavlova cu fructe Sun Food

Pavlova este un desert greu de refuzat, grațios, spectaculos, frumos, imaculat și romantic; un desert perfect pentru voi și oaspeții voștri. 
Este crocant la exterior, cu bunătăți molipsitoare la interior asemeni unei bucăți de marshmallow , îngrămădit cu o cremă pufoasă și multe fructe aromate. Se topește în gură! 
Varianta mea are piersici, ananas bucăți și fructe tropicale Sun Food....toate generând o aromă exotică, elegantă. 
Nu mi s-a părut deloc greu de făcut... partea cu probleme a fost doar sa aștept să o pot savura, în rest... floare la ureche.
Dacă doriți să o încercați, găsiți conservele pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook. 
Enjoy! 

Ingrediente:
*din ingredientele date puteți pregăti o Pavlova mare rotundă , sau mai multe mini Pavlova, rămâne să alegeți care formă vă place mai mult. Prețul estimativ al unei porții este de 30 lei;
*Pavlova:
-6 albușuri la temperatura camerei
-285 gr. zahăr 
-2 lingurițe amidon de porumb
-1/2 lingură de suc de lămâie
-1/2 linguriță esență de vanilie
*Cremă:
- 350 ml. frișcă
-2 lingurițe de zahăr
-2 linguri nucă de cocos
-1 linguriță esență de cocos 
*Topping:
-1 conservă piersici Sun Food
-1 conservă ananas bucăți Sun Food 
-1 conservă fructe tropicale Sun Food 
-100 gr. zahăr 
-2 lingurițe esență de vanilie 
*opțional, pentru o tentă acrișoară, câteva fructe proaspete (zmeură, coacăze, mure) 

Mod de preparare:
*Pentru început;
1.Încălzim cuptorul la 110 grade. 
2.Pentru Pavlova mare, întindem într-o tavă rotundă o hârtie de copt decupată după forma tăvii. O punem deoparte. 
3.Pentru mini Pavlova pregătim o tavă dreptunghiulară la fel tapetată cu hârtie de copt. 

*Pregătim bezeaua;
1.Punem albușurile în vasul unui mixer. 
2.Pornim mixerul și batem albușurile la viteză medie 1 minut până se formează vârfuri moi.Adăugăm apoi treptat zahărul și mai le batem timp de 10 minute la viteză mare, sau până când zahărul se topește și bezeaua formează vârfuri rigide. Amestecul în final va fi neted și lucios.
3.Oprim mixerul și folosind o spatulă, încorporăm rapid sucul de lămâie, esența de vanilie, apoi amidonul de porumb. Amestecăm ușor până când bezeaua este omogenă și ingredientele bine încorporate. 
4.Pentru mini Pavlova, punem bezeaua într-un poș și formăm cuiburi rotunde și ușor înalte, cam din 2-3 rotiri de poș. Cu o linguriță presăm ușor în mijlocul fiecărui cuib și facem un fel de crater pentru a lăsa loc cremei. 
5.Pentru Pavlova mare luăm o lingură și punem bezeaua în tava rotundă pregătită anterior și începem să îi dăm o formă rotundă. Nivelăm marginile, apoi în mijloc facem o adâncitură lăsând marginile mai înalte. Va fi locul în care punem crema. 
6.Dăm tava la cuptor și coacem bezeaua la 110 grade timp de 1 oră și 15 minute. 
7.După acest timp oprim cuptorul și fără a deschide ușa, lăsăm bezea în cuptorul încins încă 30 de minute. Exteriorul va fi uscat, crocant de o nuanță crem foarte palid (aproape alb), iar interiorul va fi încă ușor moale.
8.Transferăm pavlova cu hârtia pergament cu tot pe un blat, sau pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. 
Nota:*În această fază, Pavlova obținută (sau mini Pavlova) se poate pune într-o pungă, sau o caserolă etanșă și păstra timp de 3-5 zile la temperatura camerei. 

*Pregătim crema;
1.Punem frișca într-un vas împreună cu cele 2 lingurițe de zahăr și începem să o batem până se întărește. 
2.În acest moment, oprim mixerul și adăugăm nuca de cocos și esența. Le încorporăm ușor cu o spatulă.

*Pregătim umplutura de fructe Sun Food;
1.Desfacem conservele de piersici, ananas și fructe tropicale Sun Food și le scurgem bine de zeamă. Siropul îl putem bea, nu vom mai avea nevoie de el.
2.Tăiem jumătate din fructele conservei de piersici cubulețe și cealaltă jumătate o tăiem felii, pe lung. 
3.Ananasul bucăți îl tăiem în cubulețe și mai mărunte. 
4.Punem toate fructele tăiate cuburi ( excepție piersicile felii) într-o tigaie înaltă și adăugăm zahărul. 
5.Dăm tigaia la foc iute și o lăsăm până lichidul format scade de tot și fructele încep să se caramelizeze.

6.În acest moment tragem tigaia de pe foc și adăugăm esența. Amestecăm bine și apoi lăsăm să se răcească complet umplutura de fructe Sun Food. 

*Asamblăm Pavlova;
1. Punem crema cu aromă de cocos într-un poș și umplem mijlocul bezelei.
*La fel procedăm și dacă ați ales să pregătiți mini Pavlova. 
2.Deasupra, de jur împrejur așezăm feliile de piersici Sun Food. Apoi, pe mijloc, punem umplutura de fructe Sun Food. O împrăștiem pe toată suprafață cremei. 
3.Acum, dacă vă doriți o tentă acrișoară este momentul să puneți fructele proaspete de zmeură , coacăze, mure, sau ce altceva mai doriți. 
4.Deasupra presarăm câteva fire de nucă de cocos proaspăt răzuită, apoi lăsăm Pavlova să stea cam 4 ore la temperatura camerei, înainte de a fi servită. 
Cam aceasta a fost rețeta pentru acest delicios desert. 
Poftă bună vă doresc!

Un comentariu: