luni, 30 decembrie 2019

Tarta cu umplutura de piersici si ananas Sun Food, perfecta pentru masa de Anul Nou

Dragi prieteni, iată că am ajuns și la ultima rețetă Sun Food din acest an. 
Vă mulțumesc mult pentru că m-ați urmărit și pentru că a-ți fost alături de mine.
Închei anul cu o rețetă simplă, dar deosebit de gustoasă:"Tartă cu umplutură rece de piersici și ananas Sun Food" . 
Aceasta poate fi trecută pe listă ca rețeta ideală de desert pentru masa din noaptea de Revelion. Aspectul final îl puteți personaliza chiar voi, fiecare după propria plăcere. 
Cu ingrediente la îndemână, această tartă nu cere mult timp și nici bătăi de cap. 
Menționez că umplutura poate fi folosită în rețete cu pachete foietate, diferite rețete pentru deserturi cu piersici și desigur, rețete de plăcintă. 
Putem chiar să o servim simplă, acompaniată de frișcă de casă, sau înghețată. 
Acestea fiind spuse, tot ce trebuie voi să faceți este să vă luați conservele necesare de pe site-ul www.sunfood.ro, sau de pe pagina de Facebook. 
Spor la treabă tuturor!

 AN NOU FERICIT!
LA MULTI ANI!

Ingrediente:
*Aluat:
-335 gr. făină
-180 gr. unt foarte rece tăiat cuburi
-120 gr. zahăr
-4 gălbenușuri
-1 1/2 lingură de apă foarte rece
*Umplutură:
-1 conservă de piersici Sun Food
-1 conservă de ananas Sun Food
-1 lingură suc proaspăt de lămâie
-200 gr. zahăr
-5 linguri cu vârf de amidon de porumb
-1/2 linguriță esență de vanilie
-1 linguriță esență de portocale
-1/2 linguriță scorțișoară măcinată

Mod de preparare:
*Pentru început;
1.Desfacem conservele de piersici și de ananas Sun Food și le scurgem bine de sirop. Siropul îl punem într-un castron și îl dăm deoparte.
2.Ananasul îl punem într-un robot de bucătărie și îl mărunțim bine. Îl transferăm apoi într-o cratiță.
3.Piersicile le tăiem cubulețe mărunte și le adaugăm peste ananasul mărunțit.

4.Pornim focul la mediu, și lăsăm să fiarbă până începe să dea în clocot.Adaugăm zahărul și fierbem până lichidul scade mai bine de jumătate și începe să devină ușor vâscos.
5.Separat, în castronul cu siropul adăugăm peste el sucul de lămâie, amidonul de porumb, esențele, scorțișoara și omogenizăm totul bine cu un tel.
6.Adăugăm amestecul la piersicile și ananasul din cratiță și amestecăm ușor cu o lingură de lemn până la omogenizare și până acesta începe sa se îngroașe.
7.Mai lăsăm sa fiarbă la foc mediu cam 5 minute amestecănd constant, după care luăm cratița de pe foc și aducem amestecul la temperatura camerei.

*Pregatim aluatul de tarta:
1.Punem faina, untul și zahărul într-un robot de bucătărie și mixăm până amestecul devine asemănător pesmetului.
2. Adăugăm gălbenușurile, apa și continuăm să mixăm până aluatul începe să se lege.

3.Oprim robotul și răsturnăm aluatul pe masă .Îl frământăm cu mâinile foarte puțin, doar până  compoziția este uniformă .
4.Modelăm aluatul sub forma de bilă, o înfoliem și o dăm la rece pentru 30 de minute.

*Între timp...
1.Pornim cuptorul la 160 de grade.
2.Ne pregătim o tavă pentru tartă cu diametrul aproximativ de 30 cm.
3.Ungem laterala tăvii cu puțin unt.
4.Tăiem două bucăți de hârtie cerată cu 1-2 cm. mai mari decât dimensiunea tăvii.
5.Scoatem aluatul de la rece, îl desfacem din folie, îl aplatizăm ușor cu mâna și îl punem între bucățile de hârtie cerată pudrată ușor cu făină.Cu sucitorul întindem aluatul în foaie subțire cam de 4-5 mm.
6.Îndepărtăm hârtia cerată de deasupra, așezăm aluatul cu tot cu hârtia cerată dedesupt în tava pregătită anterior.

7.Nivelăm și presăm ușor aluatul inclusiv pe margini. Tăiem cu un cuțit bine ascuțit surplusul și îl punem deoparte.
8.Înțepăm foaia din loc în loc cu o furculiță.
9.Dăm tava la rece pentru 30 de minute.
10.Când o scoatem, așezăm peste foaia înțepată un ingredient cu greutate cu ar fi macaroane, fasole, sau orez.

11.Dăm tava la cuptor pentru cel puțin 30 de minute.
12.După acest timp o scoatem, îndepărtăm foaia cu macaroane, orez, sau fasole și dăm din nou tava la cuptor pentru 15 minute, sau până coaja de tartă devine aurie.
13.Scoatem tava de la cuptor și o lăsăm sa se răcească complet.

*Asamblăm tarta;
1.Turnăm amestecul de piersici și ananas Sun Food deasupra cojii de tartă, nivelăm ușor cu o spatulă, după care, cu aluatul care ne-a rămas de la decupat facem forme după preferință deasupra tartei. Eu am făcut fulgi de nea și am personalizat tarta după evenimentul la care am servit-o.
2.Ungem decupajele cu albuș de ou ușor bătută ajutându-ne de o pensulă.
3.Mai dăm tarta la cuptor, la foc iute, pentru vreo 8-10 minute, sau până când aluatul decorativ este frumos aurit.
4.Scoatem tarta și o lăsăm deoparte sa se tempereze. O servim feliată rece, simplă, sau cu zahăr pudrat deasupra, ori, cine dorește înghețată.
Poftă mare vă doresc!

Nota:
Din aceasta tarta cu diametrul aproximativ de 30 cm, ne vor rezulta cam 10-12 porții.Costul estimativ al ingredientelor este de 35-40 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu