vineri, 29 noiembrie 2019

Prajiturele cu crema de ananas Sun Food...pentru Mosul

Aceste prăjiturele cu umplutură de ananas Sun Food sunt super gustoase și... mai ales speciale atunci când sunt pregătite în casă spre a fi oferite Moșului. 
Am făcut și eu aceste delicioșenii și sincer vă zic, sunt grozave... sper ca Moșul să fie super încântat! 
Dacă vreți și voi să le pregătiți, găsiți conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook. 
Enjoy... și la cât mai multe cadouri! 


Ingrediente:
*Aluat:
-230 gr. unt
-200 gr. zahăr pudră
-1 ou
-1 linguriță extract de vanilie
-2 linguriță esență de ananas
-380 gr. făină
-2 lingurițe praf de copt
-½ linguriță sare
*Umplutura de ananas:
-120 gr. unt
-240 gr. zahăr pudră
-2 linguri smântână grasă (se poate înlocui lapte)
*Gemul de ananas:
-1 conservă de ananas
-200 gr. zahăr
-zeama de la o lămâie

Mod de preparare:
*Pregătim aluatul:
1.Punem untul într-un bol pentru mixer împreună cu zahărul pudră și îl mixăm până se omogenizează ușor compoziția.
2.Adăugăm apoi oul, esențele și mai mixăm la viteza medie cam 1 minut, după care, adăugăm făina, praful de copt și sarea.Mixăm în continuare la viteză medie până când aluatul este bine combinat.
3.Luăm aluatul, îl modelăm în formă rotundă și îl dăm la rece pentru minim 30 de minute.
4.După acest timp îl scoatem și îl așezăm pe masa pudrată lejer cu făină .
5.Îl întindem în foaie groasă cam de 1 cm., (dacă doriți îi ștampilați) și apoi îl tăiem rondele cu o formă.

6.Luăm prajiturelele și le așezăm într-o tavă în care am pus hârtie de copt și apoi dăm tava la cuptor.
7.Le coacem la 180 grade cam 7-8 minute până baza fursecurilor va fi ușor aurie.

8.Când sunt gata, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.

*Cât timp se răcesc fursecurile pregătim gemul de ananas;
1.Desfacem conserva de ananas și o scurgem bine de zeamă.
2.Răsturnăm bucățile de ananas într-un blender și mixăm bine până obținem o pastă.

3.Transferăm pasta într-o craticioară, adăugăm zahărul, zeama de lămâie și lăsăm să fiarbă totul la foc mediu cam 15 minute.
4.După acest timp lichidul începe să scadă și gemul să se lege.
5.Când lichidul s-a evaporat complet și amestecul este lipicios și dens, gemul este gata și tragem cratița de pe foc. Îl dăm deoparte să se răcească.

*Pregătim crema de ananas;
1.În bolul mixerului batem untul cu zahărul pudră.
2.Adăugăm smântâna până obține o pastă netedă, după care adăugăm gemul de ananas.Crema în final trebuie să fie netedă și mătăsoasă.
3.Așezăm crema într-un poș prevăzut cu un vârf mare cu stea și formăm pe jumătate din prăjiturele câte o rozetă.

4.Când am terminat de umplut fiecare bucata, lipim câte o bucată simplă de fursec deasupra fiecărei rozete de cremă, de ananas.
5.Dăm prajiturelele la rece pentru cel puțin o oră, după care le pregătim pentru servire Moșului simple, sau pudrate cu zahăr praf.
Poftă bună vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu