Brrr...ce vreme rece!A venit așa de brusc și sincer eu parcă mă simt nepregătită deoarece încă mai simt căldură verii.
Dar nu e nimic, totul are un început... și uite că toamna este aici cu farmecul ei aparte. Sunteți pregătiți pentru rețete noi?
Dacă da, eu am adus rețeta unei ciorbe fierbinți, perfectă pentru toamna cu năut și linte de la Sun Food.
Este foooarte gustoasă, aspectuoasă și sățioasă, dar cel mai important este că se face repede... timpul ăsta , bată-l vina!
Mai jos aveți rețeta și dacă nu aveți conservele la îndemână, le găsiți pe site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Ingrediente:-1 conservă de năut Sun Food
-1 conservă de linte Sun Food
- 2 cepe roșii
- 1 morcov potrivit de mare
-200 gr. spanac
-1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 mâna frunze de busuioc
-1 vârf de cuțit turmenic
-1 linguriță mentă uscată
-1 lingură de făină
- 200 gr. smântână
-5 linguri de lapte
- 200 gr. paste late
-1 lămâie, sau lime
-sare și piper
-ulei
Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Curățăm legumele. Morcovul și ceapa le tăiem cubulețe foarte mărunte. Usturoiul îl tăiem felii fine.
2.Spălăm spanacul și îl curățăm de codițe.
3.Mărarul, pătrunjelul și busuiocul le tăiem mărunt.
4.Desfacem conservele de năut și linte Sun Food și le scurgem bine de zeamă.
5.Pastele le fierbem în apă cu sare, le limpezime bine, le scurgem și le punem deoparte.
5.Smântâna o amestecăm cu făină și cu lapte.
*Pregătim supa:
1.Punem într-o oală puțin ulei și adăugăm morcovul, ceapa și usturoiul.
2.Așezăm oala pe foc și călim legumele la foc lejer până acestea se înmoaie. Când sunt gata, luăm jumătate din cantitate și o punem deoparte într-un bol mic pentru servire.
3.Adăugăm turmenicul și amestecăm bine cam 1 minut.
4.Punem apoi cam 1.5-2 l de apă , sare, piper, spanacul, menta uscată și fierbem tot la foc lejer până spanacul este aproape fiert.
5.În acest moment adăugăm năutul, lintea verdețurile tocate și dăm un clocot.
6.Turnăm în fir subțire amestecul de smântână și mai fierbem cam 5 minute.
7.La final, adăugăm pastele, mai dăm un clocot și apoi tragem oala deoparte.
8.Servim ciorba de toamnă fierbinte, cu câte o lingură de morcovi și ceapă călită deasupra, zeama de lămâie și lime, neapărat decorată cu frunze de busuioc😋.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu