marți, 6 august 2019

Rulada de pui cu umplutura de oua, condimentata cu Vegeta

Buna dragi prieteni!
Azi va aduc o reteta delicioasa, perfecta ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura de legume.
Am folosit pentru a o condimenta rulada, Vegeta condiment pentru pui auriu de la Podravka, alaturi de Vegeta Klasik.
Aceasta rulada de pui cu umplutura de oua, invelita in prosciutto se pregateste usor, nu e complicat deloc, si are un gust si aspect senzational!
Gasiti produsele vegeta, aici, pe site-ul www.podravka.ro.
Enjoy!

Ingrediente:
Rulada:
-500 gr. piept de pui
-1 linguriță Vegeta natur, condiment pentru pui auriu
-1 ou
-1 lingură pătrunjel tocat
- piper proaspăt măcinat
-2 linguri de pesmet
*Pentru umplutură:
-4 ouă fierte
-puțin piper
-1 /4 linguriță Vegeta Klasik
-1/2 gogoșar roșu tocat
-1/2 lingură pătrunjel tocat
-1 ou crud
Mai avem nevoie de:
-2 pachete (200 gr. ) prosciutto felii
-hârtie de copt

Mod de preparare:
*Pregătim amestecul de pui;
1.Jumătate din cantitatea de pui o tăiem cubulețe, o pudrăm cu Vegeta condiment de pui auriu și o punem într-o tigaie la rumenit până este aurie.
2.Cealaltă jumătate de piept de pui o tăiăm cuburi.
3.Punem într-un robot de bucătărie pieptul prăjit, pieptul cuburi, pornim robotul și tocăm totul bine.
4.Răsturnăm apoi carnea tocată de pui într-un castron, adăugăm oul, verdeața, pesmetul, condimentăm cu Vegeta, piper și amestecăm bine până obținem o compoziție densă.O punem deoparte.
*Pregătim umplutura de ouă ;
1.Ouăle fierte le tăiem cuburi și le punem într-un castron.
2.Adăugăm apoi gogoșarul tocat mărunt, pătrunjelul, vegeta, piperul, oul crud și amestecăm energic cu o lingură.
*Acum pregătim rulada;
1.Desfacem cele două pachete de prosciutto și le întindem pe o hârtie de copt.
2.Deasupra așezăm amestecul din carne de pui. Nivelăm și presăm ușor cu palmele umezite în apă, sau în ulei, până obținem o foaie uniformă care să se întindă pe toată suprafață foii de prosciutto.
3.În mijloc așezăm pe lung umplutura de ouă.
4.Începem să rulăm foaia rezultată folosindu-ne de hârtia de copt.Strângem bine la capete și apoi așezăm rulada într-o tava și punem o cana de apă.
5.Dăm tava la cuptor, la foc mediu, până rulada este bine coaptă.
6.Scoatem tava și mai lăsăm rulada în hârtie până se temperează, după care, o desfacem, apoi și o tăiem felii.
7.O servim alături de legume, ca aperitiv, sau chiar și ca fel principal.
Poftă mare vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu