Dragi prieteni,
aveți vreo reteta de suflet care pur și simplu o iubiti?
Daca da, sa stiti ca este vorba despre ''comfort food".
Pentru mulți dintre noi "confort food" este sinonim cu farfuriile bogate în carbohidrați, calorice, sățioase, de multe ori grele, dar, pentru mine, nu neaparat.
Când zic "comfort food" mă gândesc la orice mâncare servita nu doar pentru plăcerea gustului, ci și pentru sensul nostalgic, plăcut, pe care mi-l oferă.
Pot spune ca, budinca de paine cu piersici, este "my comfort food" ,mâncarea mea de suflet, mâncarea care îmi încălzește sufletul.
Este reteta pe care mama ne-o pregătea în copilărie în doi timpi și trei mișcări atunci când aveam pofta de ceva dulce și ne lipseau ingredientele pentru vreun desert mai simandicos.
De reteta mamei diferă doar fructele.Mama cauta un compot în cămară si adauga fructele în budinca.
Eu nu am pregatit-o cu fructe din compot cum făcea mama, ci am folosit piersici din conserva Sun Food.
Încercați și voi, garantat este super buna și varietatea de conserve de la prietenii noștri de la SunFood, o gasiti aici, pe www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Enjoy!
Ingrediente:
-1 conserva de piersici Sun Food
-1 pâine la tavă (simpla, sau cu secara, sau chiar combinate)
-5 ouă
-200 gr. zahăr
-1 l. lapte
-1 linguriță esență de vanilie
-1 linguriță nucșoară măcinată
-1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
1.Pentru început tăiem pâinea în cuburi potrivit de mari, le așezăm într-o tavă și apoi dăm tava la cuptor 8-10 minute pentru a se usca puțin.
2.Răsturnăm cuburile de pâine intr-un castron si stropim cu ulei tava.
3.Punem bucățile de pâine înapoi în tavă și le răsfirăm pe toată suprafața până acoperă bine tot fundul tăvii.
4.Intr-un bol încăpător batem bine ouăle.
5.Adăugăm apoi zahărul, laptele, condimentele, amestecăm ușor și constant până zahărul se topeste și compoziția este pufoasa și aerată.
6.Desfacem conserva de piersici Sun Food, o scurgem bine de zeamă și tăiem jumatate din piersici în cuburi potrivit de mari si cealalta jumatate in felii.
7.Adăugăm cuburile de piersici Sun Food la compoziția la de lapte și ouă și le incorporam ușor cu o spatulă.
8.Turnam mixtura peste pâinea din tava și ne asiguram ca toate bucatile de paine sunt bine acoperite.
9.Asezam deasupra feliile de piersici si apoi lăsăm tava sa stea 15 minute până pâinea este bine îmbibată.
10.În acest moment pornim cuptorul la 180 grade și îl lăsăm să se încălzească.
11.După ce au trecut 15 minute, dăm tava la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până budinca este frumos aurită.
12.Scoatem tava din cuptor cand budinca este coapta și o lăsăm să se răcească.
13.Servim budinca feliată simpla sau alături de un sos caramel, înghețată, sau bucăți de fructe.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu