Mic dejun englezesc cu fasole și roșii, ochiuri moi, cârnăciori afumați, pâine crocantă și salata de verdeturi....Ce ziceti de aceasta combinație pentru un mic dejun în stil englezesc?
Ei bine....io n-as sta pe gânduri nicio secunda și m-as așeza la masa deoarece mi se pare muuuult prea delicios pentru a refuza un asemenea răsfăț.
Cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână, pregătim în maxim 15 minute acest delicios mic dejun englezesc.
O conserva de fasole alba de la Sun Food, o conserva de rosii cuburi, tot de la Sun Food, cârnăciori afumați, câteva oua de casa, o tigaie, mult spor și o pofta pe masura preparatului. ..cam de atât avem nevoie ca sa pregătim micul dejun pe care il propun azi.
Găsiți conservele Sun Food pe site-ul www.sunfood.ro,
dar și pe pagina lor de Facebook.
Pofta delicioasa va doresc!
Ingrediente:
-2 conserve de fasole albă Sun Food
-1 conserva de roșii cuburi Sun Food
-4 cârnăciori afumați
-150 gr. șuncă presata
-1 ceapa alba
-1 ardei gras
-2 căței de usturoi
-2 fire de ceapa verde
-câteva crenguțe de cimbru
-ulei de măsline
-1 lingura de zahar
-1 lingura de oțet
-1 foaie de dafin
-sare și piper
-1 mana de patrunjel verde
Mai avem nevoie de:
-8 ouă
Pentru servire:
-salată de verdeturi (salata verde, mărar, codite de ceapa verde, ridichi, lămâie, sare)
-pâine delicioasă
1.Punem cam 3-4 linguri de ulei la încins intr-o tigaie.
2.Asezam cârnăciorii si ii prajim foarte bine pe ambele parti.
3.Când sunt aproape rumeni, punem și șunca taiata fidelute fine.
4.Lăsăm pana și aceasta este bine prăjită, după care luam cârnăciorii din tigaie și ii pastram la cald.
5.Adăugăm peste sunca prajita ceapa alba taiata fideluta, ceapa verde taiata rondele, ardeiul tăiat cuburi și usturoiul tăiat sferturi.
6.Prăjim bine, apoi adăugăm roșiile din conserva Sun Food, foaia de dafin, crenguțele de cimbru si lăsăm la foc iute cam încă 1-2 minute.
7.Adăugăm fasolea din conserva Sun Food, sare, piper după gust, zaharul, oțetul și lăsăm să dea câteva clocote bune pana lichidul scade puțin.
8.Tragem de pe foc, adăugăm pătrunjelul tocat și păstrăm tigaia la cald.
9.Punem alta tigaie pe foc și prăjim ouăle.
10.Ne pregatim o portie formata din 2 ochiuri, 3-4 linguri generoase de fasole cu roșii și cate un carnacior prăjit.
11.Gata!Ce rapid a mers nu-i așa :) ?
Servim micul dejun englezesc alături de o salata de verdeturi și o pâine buna.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu