marți, 28 martie 2017

Falafel impachetat in lipie cu legume, sos de rosii, branza si salata


O deliciosenie în toată regula am pregătit azi cu conservele Sun Food.
Mai precis "Falafel împachetat în lipii alături de legume călite, sos de roșii, sos de brânză și o delicioasa salata asortată".
Pentru celebrele chifetelute din naut, am folosit conserve de fasole alba, de năut și de roșii, toate de la Sun Food.
O reteta plina de culoare exact ca și anotimpul de afara și care este potrivita pentru orice ocazie.
Dacă renunțăm la sosul de brânză, este chiar perfecta pentru post.
Savurați cu plăcere și nu uitați sa faceți o vizita prietenilor noștri de pe site-ul www.sunfood.ro. De asemenea îi găsiți și pe pagina lor de Facebook.
O primăvară frumoasa, plina de bucate alese,  va doresc!

Ingrediente:
Falafel:
-1 conserva de năut Sun Food
-1 conserva de fasole alba Sun Food
-1 lămâie
-1 lingurită amestec de condimente ( pudră de coriandru, usturoi granulat, câțiva fulgi de chilli, boia afumată, pudră de ghimbir)
-2 linguri de faina
-1/2 legătură de patrunjel (sau coriandru )
-sare și piper
-ulei de masline
Mix-ul de legume :
-3 ardei colorați (roșu, verde și galben)
-1 legătură ceapa verde (sau o ceapa rosie)
-150 gr. roșii cherry
-1/4 lingurita sos chilii
-sare și piper
-ulei de măsline
Salata:
-1 varza roșie mica
-1/2 punga salata mix
-1 legătură de ridichi
-zeama de la o lămâie
-sare și piper
-puțin ulei de măsline
Sosul de branza:
-250 gr. brânză feta
-1/2 linguriță pasta de gogoșar tocat
-sare și piper
-ulei de măsline
Sosul de rosii:
-1/2 conserva de roșii cuburi Sun Food
-1 varf de linguriță sos de ardei chilii
-1 catel de usturoi
-zeama de la 1/2 lamaie
-1/2 legatura de patrunjel (sau coriandru)
-sare și piper
Mai avem nevoie de:
-8 bucăți de tortilla

Mod de preparare:
*Pentru început pregătim falafel;
1.Scurgem foarte bine de zeama conserva de fasole si conserva de năut Sun Food.
2.Punem fasolea și năutul in vasul unui robot de bucătărie.
3.Adaugam zeama de lămâie, condimentele, pătrunjelul, faina, sare și piper după gust, pornim robotul și mărunțim totul foarte bine.
4.Din când în când oprim robotul și curățăm pereții vasului ajutandu-ne de o spatula.

5.Rasturnam amestecul într-un vas si impărțim compoziția în 8-10 părți.
6.Ne pudram mâinile cu faina și formam chiftele aplatizate si groase cam de 1.5 cm.
7.Punem cam 5 linguri de ulei de măsline intr-o tigaie, il lasam sa se infierbante și punem falafel la prăjit.
8.Le întoarcem pe ambele părți pana acestea sunt frumos rumenite.
9.Când sunt gata, le scoatem pe un prosop de bucătărie și le păstrăm la cald.

*Pregătim mix-ul de legume :
1.Curățăm ardeii de cotoare și îi tăiem în fâșii potrivit de mari.
2.Ceapa o curățăm și o taiem în bucati mari.
3.Roșiile le tăiem în sferturi.
4.În tigaia în care am prajit falafel mai punem puțin ulei de măsline și călim bine ardeii și ceapa pana se înmoaie.

5.Adaugam rosiile, condimentam cu sare și piper, adăugăm sosul de chilli și mai călim la foc iute cam încă un minut după care tragem tigaia de pe foc.

*Pregatim sosul de rosii;
1.Punem conserva de roșii Sun Food împreună cu usturoiul, sosul chilli, jumătatea de legătură de coriandru, zeama de lămâie și piper în vasul unui robot de bucătărie și mărunțim totul foarte bine.
2.Când sosul este gata, il turnam intr-un castronel și îl dam deoparte.

*Pregătim salata;
1.Punem într-un castron mix-ul de salata, ridichile taiate sferturi, varza roșie, zeama de lămâie, sare, piper, ulei de masline și amestecam totul lejer.

*Pregătim pentru servire;
1.Punem la cuptorul cu microunde lipiile pentru 45 de secunde.Le așezam pe o tavă.
2.Lângă ele punem bucatile de falafel, legumele, sosul de brânză, sosul de rosii, salata si garnisim totul cu frunze de patrunjel.
3.Acum totul este gata sa fie servit!Împachetați-va fiecare lipia așa cum doriți.
Pofta mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu