vineri, 24 februarie 2017

Tort de Dragobete cu branza, ananas si piersici

De Dragobete am ales sa pregătesc un tort.
Cred că cel mai bine reprezint eu o zi mai specială prin...ceva dulce.
De data aceasta am ales reteta unor briose pe care le pregătesc foarte repede si care este cea mai simplă și gustoasă retetă.
Am adaptat reteta acestor briose pentru a face din ea foi de tort și le-am îmbunătățit gustul cu ananas bucati de la Sun Food.
Umplutura am ales sa fie una dulce acrișoară. ...de vis a ieșit crema cu compot de piersici de la Sun Food!
Design-ul final se poate crea în funcție de eveniment.Aceasta zi fiind una dedicată iubirii, m-am oprit la roz, roșu, inimioare și pupici😊.
Dați o fugă pe site-ul www.sunfood.ro si pe pagina lor de Facebook pentru a vă alege conservele cu care sa pregătiți și voi aceasta deliciosenie.
Sper să vă placă! 
Iubiti-vă mult de Dragobete și în orice zi!
Ingrediente:
Foi cu brânză:
-1 conservă de ananas bucăti Sun Food 
-800 gr. brânză 
-12 linguri gris
-8 ouă
-12 linguri de zahar 
-4 plicuri zahar vanilat
-20 linguri smântână 
-2 plicuri praf de copt
-putina sare
Crema de piersici:
-1 conservă compot de piersici Sun Food 
-2 plicuri budincă de vanilie 
-100 gr. zahăr
-1 lingură esență de vanilie 
-300 ml. frișcă 
Decor:
-foi de pandișpan (de preferat albe, eu am găsit doar negre:(
-pastă de zahar
-putina frișcă bătută
-bombonele inimioare 
-figurine din pasta de zahar

Mod de preparare:
*Foi cu brânză:
1.Desfacem conserva de ananas Sun Food și o scurgem bine de sirop pe care îl punem într-o cratită( il vom folosi la crema).
2.Ananasul îl mărunțim bine într-un robot de bucătărie.Il stoarcem cu mana și îl punem deoparte.
3.Punem brânza într-un bol și o mixam bine pana este ca și o pastă. 
4.Adaugam apoi la brânză ananasul stors, restul ingredientelor si mixam foarte bine cam 4 minute pana compoziția este fină și omogenă.

5.Împărțim totul în 3 părți și coacem pe rand fiecare parte într-o tavă de silicon in forma de inimioara stropită cu putin ulei. 
Nota: Pentru aceste foi cu brânză este neapărat să folosim tava de silicon.

6.Când foaia are o culoare aurie, este densa și trece testul scobitorii, luăm tava din cuptor, o lăsăm să se tempereze și apoi o scoatem din formă.
7.După ce am terminat de copt foile cu brânză, le lăsăm să se răcească complet, așezate fiecare pe o hârtie de copt.

*Pregătim crema de piersici.Procedam asa:
1.Desfacem conserva de piersici și o scurgem bine de lichid.Siropul il turnam peste cel de ananas.Luam 100 ml. din sirop și îi punem deoparte.
2.Dam apoi cratita la foc mic și între timp tăiem bucatile de piersici în cubulete potrivit de mari.

3.Punem praful de budinca într-un castron, adăugăm zahărul, siropul pus deoparte și începem sa amestecam bine cu un tel pana ne rezultă o pastă fină. Punem apoi bucatile de piersici Sun Food și incorporandu-le lejer.
4.Când siropul din cratiță începe sa fiarbă, adăugăm compoziția de budinca.
5.Amestecam ușor cu un tel pana budinca se îngroașă.

6.Tragem cratița de pe foc.Cand budinca este rece complet adăugăm frișcă bătută spuma și omogenizam crema.

*În tava de silicon în care am copt foile începem sa asamblam tortul;
1.Așezăm prima data pe fundul tavii o foaie de brânză.
2.Deasupra intindem un strat de cremă de piersici.
3.Continuam sa stratificam restul foilor și crema, presând ușor cu mâinile după fiecare foaie așezată. 
4.Cand tortul este gata asamblat, dam tava la rece pentru cel putin doua ore.
*După acest timp, o scoatem si începem sa decoram tortul;
1.Îmbrăcăm inimioara rezultată în foi de pandișpan taiate după înălțimea tortului.
2.Ungem exteriorul cu un strat foarte din de frișcă bătută, apoi îl îmbrăcăm în pastă de zahar.Decorul se poate face după imaginația fiecăruia. 
3.Dam tortul la rece pana în momentul servirii. 
Poftă mare va doresc!

Un comentariu: