O mancare gustoasa, rapida si potrivita pentru orice ocazie.: rulouri din piept de pui cu bacon, alaturi de garnitura de cartofi cu rosii, totul servit cu salata verde stropita cu lamaie .
Gustul este unul grozav si aspectul...pe masura gustului😉
-1 kg. cartofi
-200 gr. rosii cherry
-3 cepe potrivit de mari
-400 gr. piept de pui
-20-25 felii subtiri de bacon
-3 fire verzi de usturoi
-sare si piper
-ulei de masline
-5 fire de cimbru
Pentru servit:
-salata verde stropita cu lamaie
Mod de preparare:
*Pregatim rulourile din piept de pui cu bacon;
1.Taiem din pieptul de pui fasii subtiri si lungi cam de 10 cm.Dupa ce am terminat de portionat toata carnea o condimentam bine cu sare si piper.
2.Rulam fiecare bucata de piept de pui in cate o felie de bacon si asezam rulourile gata formate intr-o tava, unul langa altul.
3.Punem o cana de apa si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana carnea este patrunsa si rulorile sunt frumos rumenite.
*Intre timp pregatim si garnitura de cartofi cu rosii.Procedam asa:
1.Punem intr-o tava pentru cuptor putin ulei de masline si adaugam cepele taiate pestisor.
2.Dam tava la cuptor si calim pentru 5 minute la foc iute.
3.Cand ceapa este putin rumena scoatem tava si adaugam cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi.
4.Condimentam totul cu sare, piper, 3-4 crengute de cimbru si adaugam apa pana trece deasupra cartofilor.
5.Dam tava la cuptor, la foc iute, pana lichidul scade mai bine de jumatate.
6.Punem acum deasupra cartofilor rosiile taiate in jumatate si firele de usturoi taiate fidelute subtiri.Dam la foc iute 10 minute.
7.Scoatem din nou ava de la cuptor si asezam rulourile din piept de pui deasupra garniturii.
8.Dam tava din nou la cuptor, la foc iute cam 10 minute pana mai scade lichidul si cartofii sunt patrunsi si totul este bine rumenit.
9.Servim mancarica fierbinte, cu salata verde stropita cu lamaie si alaturi, de crutoane de paine prajita si date cu usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu