sâmbătă, 3 decembrie 2016

Prajitura ''Feerie de Craciun''




Un blat aerat de cacao, îmbibat cu piersici aromate și coniac.
Deasupra o crema mătăsoase de ciocolata, cafea si bezele zdrobite.
Ca și topping,  frișcă fină pudrata lejer cu cacao.
Aceasta este prăjitura ''Feerie de Craciun'' pe care v-o recomand cu mare drag și pe care eu am sa o refac cu proxima ocazie deoarece este extrem de gustoasa si de aspectuoasa.
Am folosit pentru aceasta prăjitura piersici de la Sun Food, cele mai bune pe care le cunosc.
Găsiți conserva de piersici Sun Food și multe alte produse delicioase pe site-ul www.sunfood.ro , dar și pe pagina lor de Facebook.
Enjoy!



Ingrediente:
Blatul de cacao:
-5 oua
-5 linguri de apa
-putina sare
-10 linguri zahăr praf
-10 linguri faina
-30 gr. cacao
-1 praf de copt
Crema de ciocolata, cafea si bezele crocante:
-350 gr. ciocolată neagra
-250 gr. mascarpone
-30 gr. cacao
-2 linguri coniac
-1 lingura esență de vanilie
-3 linguri de cafea măcinată fin
-1 plic de cafea ness
-500 ml. frișcă
-300 gr. bezele albe
Stratul de piersici aromate:
-2 cutii de piersici Sun Food
-100 gr. zahăr
-coaja și zeama de la o lămâie
-1 lingura esență de vanilie
-4 linguri de coniac
Topping:
-500 ml. frișcă
Decor:
-fulgi de ciocolata
-cacao pentru pudrat

Mod de preparare:
*Pentru început...
1.Pregatim o tava cu dimensiunea de 25/35 cm. si o tapetam cu hârtie de copt. O punem deoparte.
2.Pornim cuptorul și îl lăsăm să se încălzească.

*Pregatim piersicile aromate;
1.Desfacem conservele de piersici Sun Food și le strecuram de zeama.
2.Tăiem fructele în cuburi potrivite.
3.Decojim lamaia, o taiem în doua și o scurgem bine zeama.Coaja de la lamaie o tăiem fâșii.
4.Punem piersicile intr-o craticioara, adăugăm zeama de lămâie, jumatatile de lamaie stoarsa, fasiile de coaja de lamaie, esența, coniacul și zaharul.
5.Dam la foc mediu și lăsăm să fiarbă lejer pana lichidul care s-a format începe sa se lege ușor si scade.
6.Luam de pe foc, indepartam cele doua jumatati de lamaie și apoi lăsăm sa se răcească complet.

*Pregătim acum blatul de cacao:
1.Cernem faina împreună cu cacaua.
2.Separat într-un castron punem albușurile împreună cu sarea si cele 5 linguri de apa.Le mixam bine pana aceastea sunt tari și se țin de tel.
3.Începem sa adăugăm pe câte câte o lingura de zahar.Mixam bine pana acesta se topește și abia apoi adăugăm următoarea lingura.Când am terminat de incorporat tot zaharul trebuie sa ne rezulte o spuma țeapăna si sclipitoare.
4.Punem pe rand gălbenușurile și le incorporam usor cu un tel.
5.Adaugam faina cu cacaua, praful de copt, omogenizam totul foarte bine, apoi turnam compoziția în tava pregătită anterior.
6.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20-25 de minute, sau pana blatul trece testul scobitorii.
7.Când blatul este gata îl scoatem și îl lăsăm să se răcească complet.

*Pregătim acum crema de ciocolata, cafea si bezele crocante;
1.Punem ciocolata la topit pe baie de abur.Când este fluida o luam de pe foc și o lasam sa se răcească complet.
2.Punem brânza mascarpone într-un castron împreună cu cacaua și amestecam bine cu un tel.
3.Adăugăm esența, coniacul și treptat cate o lingura de ciocolata topita.
4.Când am terminat de incorporat toata ciocolata, adaugam treaptat frișcă bătută spuma, cafeaua măcinată si cafeaua ness.
5.La final punem bezelele rupte in bucati mari și mai amestecam putin doar pana sunt invaluite de crema.
6.Dam castronul cu crema deoparte, într-un loc răcoros.

*Asamblam prajitura;
1.Scoatem din tava blatul, il desprindem de pe hartia cerata si il intoarcem pe cealalta parte.
2.Asezam din nou in tava hartia de copt cu blatul si turnam deasupra lui piersicile aromate și tot sosul pe care l-au lăsat în timpul fierberii.Apăsam lejer cu o lingura pentru ca sosul sa se îmbibe în blat.

3.Turnam crema de ciocolata, cafea si bezele deasupra stratului de piersici aromate, nivelam bine cu o spatula si scuturam bine de tava ca sa se așeze toata crema uniform.
4.Deasupra punem un strat frișcă bătută spuma.
5.Dam tava la rece pentru cel puțin 4 ore.
6.După acest timp, scoatem tava de la frigider și pudram deasupra cu cacaua.
7.Pentru decor presăram și câțiva fulgi de ciocolata.
8.Tăiem în bucăți potrivit de mari și servim.
Pofta mare va doresc!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu