joi, 22 decembrie 2016

Panna cotta de naut cu creveti picanti si crema de avocado

Sărbătorile se apropie cu pași repezi.
Pe lângă toate bunătățile pe care le pregătesc de Craciun, eu deja m-am gândit și la ce voi pregăti de Anul Nou.
Am ales din diversificata gama de produse Sun Food, năutul. 
Voi pregăti cu năut de la Sun Food antreul pentru masa festiva de Revelion, mai exact "panna cotta de năut cu creveti picanți și crema de avocado".
Suna bine, nu-i asa?
Dacă va place și vouă reteta, nu ezitați sa faceți o vizita pe site-ul www.sunfood.ro unde găsiți pe lângă conserva de năut și o mulțime de alte produse delicioase.
Puteți fi la curent cu toate noutățile și aici, pe pagina lor de Facebook.
Acestea fiind zise, mie nu îmi rămâne decât sa va urez " Sărbători fericite"!

Ingrediente:
Panna cotta:
-1/2 conserva năut Sun Food
-240 ml. smântână de gătit
-125 ml. iaurt
-2 lingurite gelatină
-1 lingură mărar tocat
-2 căței de usturoi
-zeama de la o jumătate de lamaie
-30 ml. lapte
-40 ml. apa
-sare si piper
Crema de avocado:
-1 bucata avocado
-1 cățel de usturoi
-sare și piper
-1 lingura de unt
-1 lingura busuioc tocat
-1 lingura pătrunjel verde
-1 lingurita de smântână
-zeama de la o lămâie
Creveti picanți:
-8 bucăți de creveti
-1 lingura de amestec (boia iute, sare, piper, pudră de coriandru)
-zeama de la o lămâie
-puțin ulei de măsline
Mai avem nevoie de:
-2 foi de aluat foietaj
-bete de bambus
-forme de silicon
Decor:
-fire de marar

Mod de preparare:
*Pregatim crevetii picanti;
1.Curățăm bine crevetii și îi stropim cu zeama de lămâie.
2.Ii punem intr-un castron și îi condimentam cu mixul pregătit.Amestecam bine pana sunt complet învăluiți de mirodenii.
3.Acoperim castronul cu o folie și îl dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

*Intre timp pregătim panna cotta de năut.Procedam asa:
1.Desfacem si scurgem bine de zeama năutul din conserva Sun Food.

2.Îl punem intr-un robot împreună cu zeama de lămâie, usturoiul pisat, sare, piper, coriandru, lapte și îl mixam foarte, foarte bine pana ne rezultă o pastă fină.

3.Pastă rezultată o dam printr-o sita. Când este gata o punem deoparte.
4.Intr-o craticioara punem laptele, smântâna și dam totul la foc foarte mic pana aceasta se înfierbânta, dar avem grija sa nu dea în clocot.
5.Gelatina o punem la hidratat cu cei 40 ml. de apa și o lasam sa stea cam 10 minute
6.După acest timp turnam peste ea smântâna și amestecam ușor cu un tel.
7.Dam din nou craticioara la foc pana gelatina este complet dizolvata.
8.În acest moment tragem de pe foc și lăsăm să se tempereze.
9.Turnam la pasta de năut amestecul de smântână, mararul și amestecam lejer cu un tel, apoi umplem formele de silicon și le dam la rece pana se încheagă.

*Pregătim patul de foietaj;
1.Luam o foaie de aluat foietaj și o decupam cu o forma pătrată.
Nota:Dacă aveți forme de silicon rotunde, atunci decupați rotund aluatul.
2.Așezăm bucatile rezultate intr-o tava în care am pus hârtie de copt, sau folie de aluminiu si le intepam din loc in loc cu o furculita.
3.Le coacem pana sunt aurii si le lăsăm apoi sa se răcească.

*Pregătim crema de avocado;
1.Scoatem miezul de la avocado și îl mărunțim bine un un tel.
2.Adăugăm zeama de lămâie, verdeața, usturoiul pisat, sare și piper, untul moale, smantana si amestecam totul bine.
3.Punem vasul deoparte.

*Asamblam antreul;
1.Patul de foietaj îl ungem cu un strat subțire de crema de avocado si așezăm cate o bucata de panna cotta.
2.Deasupra punem un crevete picant și apoi  o jumătate linguriță crema de avocado.
3.Infigem un bat bambus, decoram cu fire de mărar și antreul nostru este gata de servit.
Pofta buna va doresc și un An Nou Fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu