sâmbătă, 27 februarie 2016

Esenta de cafea facuta in casa~Homemade coffee essence

100% sanatos si aromat!
Esenta de cafea facuta in casa, un ingredient simplu si la indemana oricui.
Nu este treaba multa la aceasta esenta, doar avem nevoie de putina rabdare.
Ce ziceti?Incercati si voi?

Ingrediente:
(pentru 2 sticlute a cate 150 ml. fiecare):
Cantitatile sunt orientative.
-cafea boabe
-alcool dublu rafinat

Mod de preparare:
1.Umplem de trei sferturi fiecare sticluta de 150 ml. cu boabe de cafea de buna calitate, zdrobite usor intr-o bucata curata de material textil.
2.Turnam deasupra lor alcool dublu rafinat pana se umple sticluta.
3.Punem dopul, sau capacul, si lasam sa stea intr-un loc cu soare.
4.In fiecare zi, cam de 2-3 ori agitam sticluta bine cu miscari de sus in jos.
5.Repetam procedeul timp de 14 zile.
6.Dupa acest timp, lichidul trebuie sa capate o culoare brun inchisa, iar aroma lui sa fie una foarte puternica de cafea.
7.Cand au trecut cele doua saptamani, adica timpul de macerare, strecuram esenta printr-o sita fina si o mutam in alta sticluta.
8.Cantitatea rezultata va fi mai mica de 150 ml. cat era sticla initiala.
9.O pastram unde dorim, iar cand pregatim deserturi cu aroma de cafea, aceasta esenta va aduce un aport deosebit.
10.Se poate pastra timp indelungat.
S-aveti spor si dulciuri aromate!

2 comentarii:

  1. Cred ca e o nebunie de arome, ce cafea ne recomanzi? sunt atate pe piata ca nici nu sti ce sa alegi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cafeaua etiopiana sau columbiana ar merge, aceste sortimente au o aroma fructata, deosebita.

    RăspundețiȘtergere