Ne plac mult ciupercile...si nautul!
Si pentru ne plac atat de mult m-am gandit sa le adaug si sa completez aroma si gustul matasos al unei creme de morcovi cu galbiori, niste ciuperci extraordinar de bune alaturi unicul si savurosul naut de la Sun Food.
Ciupercile le aveti la indemana iar
nautul il puteti gasi pe pagina oficiala de facebook Sun Food, sau pe site-ul lor www.sunfood.ro.
Sper sa va placa aceasta reteta delicioasa!
Ingrediente :
-12 morcovi micuți
-5 cartofi potriviți
-1 ceapa potrivit de mare
-1 crenguta de cimbru
-1 crenguta de busuioc
-2 linguri de smântână
-5 linguri de lapte
-sare și piper
-1 vârf de cuțit nucșoară
-1/2 cm. ghimbir
-ulei de măsline
Topping-ul de naut si galbiori:
-1 conserva de naut Sun Food
-1 mana de galbiori uscați, sau alte ciuperci
-1 mana de galbiori uscați, sau alte ciuperci
-1 crenguta de cimbru
-1 cățel de usturoi
-sare și piper
-boia afumata
-ulei de măsline
Pentru servire:
-crutoane de paine usturoiate
-ulei de măsline
Pentru servire:
-crutoane de paine usturoiate
Mod de preparare :
*Pentru început punem gălbiorii in apa fierbinte la înmuiat pentru cel putin 30 de minute.
*Dupa ce s-au inmuiat, ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarbă 25-30 de minute, timp dupa care ii strecuram bine.
*Dupa ce s-au inmuiat, ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarbă 25-30 de minute, timp dupa care ii strecuram bine.
*Acum ne pregatim sa facem supa crema de morcovi.
1.Curățăm morcovii, cartofii și ceapa de coaja.
2.Le spalam bine și le tăiem in bucăți potrivit de mari.
3.Le punem intr-o oala, adaugam sare, crengutele de busuioc, cimbru, apa pana trece deasupra legumelor si dam oala la foc potrivit pana sunt fierte.
*Cat timp fierb legumele pregătim topping-ul de naut si galbiori.Procedam asa:
1.Punem într-o tigaie puțin ulei de masline, frunzulițele de la crenguta de cimbru, cățelul de usturoi și dam tigaia la foc mic.
2.Potrivim gustul cu sare, piper și lăsăm pe foc pana năutul este frumos rumenit.
3.Adăugăm gălbiorii si mai dăm tigaia pe foc încă 5-10 minute apoi o tragem deoparte și cu o paleta scoatem totul continutul din tigaie și il punem într-un castron.
4.În aceeasi tigaie mai putin 5-6 linguri ulei de masline si calim chiar câteva secunde boiaua afumata.
5.Luam de pe foc si punem tigaia deoparte pană la servire, cand va trebui doar sa punem din nou pe foc pana se infierbantă.
5.Luam de pe foc si punem tigaia deoparte pană la servire, cand va trebui doar sa punem din nou pe foc pana se infierbantă.
*Continuam sa pregatim supa crema de morcovi pentru servire.
1.Luam oala de pe foc, aruncăm ceapa, crengutele de busuioc, de cimbru si apoi strecurăm legumele de zeamă.
2.Cu un blender pasăm legumele foarte bine pană sunt ca și o pasta fină.
3.Adăugăm smântâna, laptele, ghimbirul, nucșoara și potrivim din nou gustul cu sare și piper.
5.Punem supa in castroane, căni sau in ce dorim să o servim, asezam deasupra o lingura generoasa de naut si gălbiori crocanti, punem cate o lingura de ulei cu boia afumata si servim supa crema de morcovi fierbinte alături de crutoane de pâine usturoiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu