Anul acesta am reușit sa fac și ședința foto a unui sirop pe care vroiam sa il prezint anul trecut, dar nu am reusit:(.
Noua ne este de mare ajutor atunci când ne chinuie câte o tuse si inainte de a lua medicamente folosim cu mare drag siropul de tuse făcut în casa pe care îl puteți pregăti chiar voi deoarece toate ingredientele sunt la îndemână.
Sper ca v-am convins ca merita sa il încercați.
Acestea fiind spuse, va doresc spor la treaba și multa sănătate tuturor!
-o mana mare inflorescențe de tei, doar florile
-2 cepe potrivite, cu tot cu coaja
-10 nuci, cu tot cu coaja
-2 steluțe de anason(gasiti acest produs pe site-ul www.pastaidevanilie.ro)
-1/2 linguriță boboci de iasomie(la fel gasiti acest produs pe site-ul www.pastaidevanilie.ro)
-1/2 linguriță piper szechuan(tot de pe site-ul www.pastaidevanilie.ro)
-1 legatura de mentă
-1 lămâie
- 1 lime
-5 flori de gălbenele
-1.5 kg de zahar
-2 litri de apa
Mod de preparare:
*Pregătim toate ingredientele așa:
1.Florile de tei le curățăm de frunza de care sunt legate și le punem la uscat intr-o tava în cuptor, asta în cazul în care florile nu sunt deja uscate.
2.Ceapa o tăiem în doua.
3.Nucile le spargem, dar nu le zdrobim prea tare.
4.Punem zaharul într-o tava mare care se poate da la cuptor.Introducem tava in cuptor, la foc mediu și lăsăm zaharul să se caramelizeze ușor.
Nota:Ca un sfat suplimentar, va spun ca eu nu am lăsat zaharul sa se caramelizeze de tot... adică pana s-a topit în întregime ...ci doar pana a fost cât de cât dizolvat și a avut o culoare aurie foarte frumoasa ca si a chihlimbarului.
De ce? Pentru ca, dacă îl lăsam sa se topească complet s-ar fi închis prea tare la culoare, ar fi devenit brun și nu mi-ar fi plăcut nuanta finala.Asadar, acest pas rămâne la alegerea voastră.
*Dar, sa continuam:
5.După ce am topit zaharul, il răsturnam intr-o oala mai incapatoare și adăugam restul ingredientelor mai precis: apa, florile de tei, florile de galbenele, anasonul, nucile, mugurii de iasomie, ceapa, menta, lămâia, bucata de lime și piperul.
6.Punem oala pe foc, ii asezam un capac și lăsăm totul sa fiarbă cam o ora, sau pana lichidul scade cel puțin la jumătate.Consideram ca siropul este gata atunci când luam o linguriță din sirop, o punem pe o farfurie, il lăsăm să se răcească și când atingem cu degetul, lichidul este lipicios și sta bine pe deget.
Nota:Eu zic ca sa nu îl lăsați prea mult sa fiarbă și sa faceți proba fierberii din cand in când daca siropul deja a scăzut foarte bine, deoarece, dacă fierbe mai mult decât trebuie zaharul începe sa se caramelizeze și siropul sa se închidă la culoare.
7.După ce am terminat de fiert siropul îl strecuram printr-un tifon des si îl lăsăm să se se scurgă foarte bine peste noapte.
8.A doua zi luam siropul lăsat, îl punem într-o oala, punem oala pe foc și o înfierbântatam bine.
9.Turnam siropul fierbinte în sticle, le infiletam bine și apoi le dam la fiert pentru 30 de minute din momentul in care apa a început sa fiarbă.
10.După ce fierberea s-a terminat, acoperim oala cu un prosop și lăsăm sticlele sa stea pana acestea se răcesc complet.
11.Le luam apoi, le ștergem bine și le punem la păstrat în cămară pana vom avea nevoie de ele.Când avem tuse, luam din acest sirop câte o lingura de 3-4 ori de zi, iar copiilor le dam câte o linguriță, la fel de 3-4 ori pe zi.
Sa va fie de leac si multa sănătate tuturor!
Ce bine arata ! Si cred ca e si gustos!
RăspundețiȘtergereO reteta foarte folositoare. Aceste siropuri naturale sunt minunate pentru copii.
RăspundețiȘtergere