duminică, 29 martie 2015

Salam picant de pui cu naut si ciuperci

Am incercat o combinatie care si pe mine m-a surprins...am pus naut intr-un salam de carne si va spun sincer ca este de-a dreptul fantastic.Nautul isi face simtita prezenta si salamul este atat de pastos si de aromat, incat este un ingredient pur si simplu esential in salamul meu de pui de acum inainte.
Gustul usor picant este extraordinar, cu siguranta este pe placul meu si al vostru ...sper:)
Toate impreuna au fost perfecte si ''salamul picant de pui cu naut si ciuperci'' il recomand cu orice ocazie.
S-aveti pofta si spor!!!
Am folosit cel mai bun naut de pe piata, naut de la Sun Food si cele mai fine ciuperci  taiate Sun Food .Firma Sun Food o gasiti  pe pagina lor oficiala de facebook, sau daca doriti puteti sa vizitati site-ul Sun Food.


Ingrediente:
Salam:
-800 gr. piept de pui
-1 conserva de naut Sun Food
-1 borcan de ciuperci Sun Food
-3 cepe potrivite
-2 catei de usturoi rasi
-100 gr. fulgi de grau
-50 gr. faina de seminte de in
-2 linguri de seminte de floarea soarelui si de dovleac decojite
-1 lingura de boia afumata
-1/4 lingura boia picanta
-2 linguri boia dulce
-piper dupa gust, daca mai este cazul
-sare
-ulei de masline
Mai avem nevoie de :
-folie transparenta alimentara
- sfoara pentru legat
Glazura exterioara:
-1 lingurita de boia dulce
-1 lingurita de coriandru boabe
-1 lingurita de sare
-1/2 lingurita piper

Mod de preparare:
1.Impartim in doua pieptul de pui.
2.O jumatate il taiem in cubulete potrivit de mari si il punem sa se rumeneasca intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Cand incepe sa se arameasca foarte usor il pudram cu putina sare si piper, dupa care il luam deoparte si il rasturnam intr-un castron mai mare.
3.Cea de-a doua jumatate de piept de pui o tocam si apoi o punem si pe ea in castron.
4.Nautul scurs bine de zeama il punem intr-un vas si il mixam cu un blender pana ne rezulta o pasta fina.Adaugam si pasta de naut in castron.

5.Ceapa o taiem cubulete marunte, o punem intr-o tigaie cu putin ulei de masline si o rumenim putin.Adaugam ciupercile din borcan bine scurse de zeama, usturoiul pisat, sare, piper si calim totul impreuna cam 5 minute la foc mai iute.Cand sunt gata le punem in castronul cu carne.
6.Adaugam in castron si restul ingredinetelor: fulgii de grau, semintele de floarea soarelui si de dovleac, faina de in,  boiaua, sare si piper dupa gust.Amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn si mai potrivim gustul cu condimente daca este cazul.Al meu l-am facut puuutin mai iute:)))In final, la textura, trebuie sa ne rezulte o compozitie mai densa.Dupa ce am terminat de amestecat, dam vasul la rece pentru cel putin o ora.

7.Cand scoatem vasul de la rece pregatim glazura exterioara amestecand intr-un castronel toate condimentele.
*Pregatim acum asamblarea salamului;
1.Intindem pe masa o bucata de folie alimentara.Peste ea pudram jumatate din pudra pentru glazura.
2.Luam jumatate din compozitia de salam, o modelam in maini in forma de sul si o tavalim prin pudra de pe folie de jur imprejur.Cand am glazurat cu condimente tot salamul, il invelim strans in folia alimentara si il strangem bine la capete.
3.Mai invelim salamul inca o data in folie de aluminiu si la fel strangem bine la capete.Il punem deoparte.
4.La fel procedam si cu ce-l de-al doilea salam.

5.Dupa ce am terminat de infoliat foarte strans, asezam bucatile de salam intr-o tava.Turnam apa pana la jumatatea lor si apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit pentru 60 de minute.

6.Cand sunt gata le scoatem din tava, le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
7.Indepartam folia de aluminiu, il legam cu o sfoara pentru bucatarie si apoi dam salamul la frigider pana a doua zi.
8.Se pastreaza la rece pana in momentul servirii cand salamul se feliaza si se serveste ca gustare alaturi de legume, sau orice alte sosuri doriti.
S-aveti pofta mare!!!!

6 comentarii: