luni, 9 martie 2015

Buchet de briose cu ananas si crema cu portocale rosii


Azi, inainte de a va prezenta o reteta delicioasa, am sa va vorbesc despre o firma care mie imi este foarte draga si anume:Sun Food.
Sun Food sunt prezenti pe piata din Romania de peste 7 ani.

Acest brand de conserve este unul dintre cele mai importante din Romania. Ne ofera o gama de produse extrem de diversificata, continand fructe, legume si peste la conserva, toate produse din materie prima de calitate si atent selectionate!
Folosind produsele marca Sun Food avem parte de calitate constanta, sortimentatie diversificata, sănătate, optimism şi o abordare modernă.
Toate produsele Sun Food sunt produse nemodificate genetic tocmai pentru ca punem pret pe calitate si sanatate!
Puteti intra sa vedeti sortimentatia completa pe site-ul Sun Food, sau chiar pe pagina lor de facebook.
Si daca v-am convins, incep prin a va descrie reteta:''Buchet de briose cu ananas si crema cu portocale rosii''.
In aceasta reteta am folosit unul din produsele brandului si anume, ananas bucati Sun Food.
S-aveti spor!!!


Ingrediente:
Briose:
-350 gr. faina
-200 gr. zahar praf
-80 gr. unt
-2 oua
-200 ml. lapte
-1 cutie de ananas bucati Sun Food
-1 lingurita esenta de vanilie
-o piscatura de sare
-1 plic praf de copt
 -coaja rasa de la o portocala rosie
-zeama de la o portocala rosie
Crema:
-coaja si zeama de la 3 portocale rosii mari
- zeama de la 1 conserva de ananas Sun  Food
-150 gr. zahar
-250 ml. frisca
-1 plic de budinca cu gust de frisca
Mai avem nevoie de :
-tava pentru briose
-hartii cerate pentru briose
-1 bila din polistiren
-frigarui sau, scobitori

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Incalzim cuptorul la 180 gr. sau la treapta medie
2.Pregatim doua tavi de briose si hartii cerate.In lipsa hartiilor cerate ungem cu unt formele de briose si le dam la rece.
3.Punem bucatile de ananas scurse bine de zeama intr-un robot si le facem piure.Punem pasta de ananas rezultata deoparte.

4.Zeama scursa de la conserva de ananas o punem intr-o cratita.Adaugam apoi coaja rasa si zeama de la cele 3 portocale rosii, punem zaharul si dam totul la foc mic pentru cel putin 15 minute, amestecand din cand in cand.

5.Cand lichidul a scazut putin si amestecul incepe sa se lege si sa aiba un aspect mai vascos, il strecuram.Cojile de portocala le vom punem deoparte deoarece le vom incorpora in aluatul de briose.
6.Zeama rezultata o turnam in cratita inapoi si o punem din  nou pe foc.Cand incepe sa dea in clocot, adaugam praful de budinca desfacut in putina apa rece.
7.Amestecam energic cu un tel pana ne rezulta o budinca bine inchegata, de culoare potocaliu intens si usor transparenta, asemenea unui jeleu.

8.Cand am obtinut acest aspect, luam cratita de pe foc si o punem deoparte la racit.

*Acum incepem sa pregatim compozitia pentru briose:Procedam asa:
1.Punem intr-un bol untul, zaharul si mixam putin.

2.Adaugam apoi ouale si mixam din nou pana la incorporarea completa.
3.Punem si extractul de vanilie, zeama si coaja de portocala rasa, laptele, piureul de ananas si amestecam din nou.
4.In alt castron punem toate ingredientele uscate:faina, sarea, praful de copt.Amestecam lejer cu o lingura.
5.Apoi, adaugam cojile de portocala bine scurse de zeama pe care le-am pus deoparte mai devreme, si pe rand, in prize, adaugam amestecul de faina la cel umed.Omogenizam usor cu o spatula.

6.Scoatem tavile de briose de la rece, asezam hartiutele si punem cu grija cate o lingurita plina de aluat in hartii.
7.Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau pana briosele sunt aurii si trec testul scobitorii.

8.Cand sunt gata le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca pe un gratar.La fel procedam si cu restul compozitiei de briose pana le coacem pe toate.

*Pregatim acum crema de portocale rosii:
1.Punem intr-un vas frisca si o mixam pana devine o spuma groasa.
2.Adaugam treptat cate o lingura din crema de portocale rosii si continuam sa amestecam lejer, dar cu un tel.
3.Cand am terminat, trebuie sa avem o crema foarte aromata, pufoasa si catifelata, dar nu foarte intens colorata, fata de cum era concentratul de portocale rosii.

*Incepem asamblarea buchetului.Procedam asa:
1.Pe o conserva goala sau, intr-o vaza cu gura larga asezam o bila din polistiren.
2.Apoi, de jur imprejur incepand de jos in sus, intepam cate o scobitoare (sau o frigaruie ) si infigem in ea cate o briosa.
3.Cu un pos punem deasupra crema fina de portocale rosii fiecare cum doreste, in cazul meu in forma circulara.

4.Cand am terminat de ornat toate briosele, decoram buchetul final cu cateva frunzulite.Atat a fost...rezultatul final este superb si delicios.
Pofta mare!

 
 
 
 
 
 

6 comentarii:

  1. Cata munca si ce prezentarea !!!!!! Superb. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Ica draga!
      Am muncit ceva, dar tare multumita am fost de rezultat!
      Te pup draga mea!

      Ștergere
  2. Ce buchet interesant !!! <3
    O primavara de vis iti doresc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Magda!
      O primavara frumoasa si fericita si tie!
      Pup!

      Ștergere
  3. Deci... fara comentarii!! Sau mai bine spus, nu mai pot zice nimic ptr ca salivez :)
    Te felicit ptr tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult Simona pentru toate cuvintele frumoase!
      Pentru mine este o adevarat placere sa iti citesc comentariile:)
      Te pup draga mea!

      Ștergere