O textura cremoasa si o tenta dulceaga, delicata ne va incanta papilele gustative.
Ingrediente:(pentru 4 persoane):
-450 gr. piure de dovleac(cam 800 gr. dovleac crud)
-1 ceapa mare
-150 gr. ciuperci
-150 gr.paste patrate mari Arnos
-1 ardei rosu
-1/4 ardei iute(optional)
-200 ml. smantana
-250 gr. branza ricotta
-100 gr. mozzarella proaspata
-crengute de cimbru (uscat sau proaspat)
-sare si piper
Mod de preparare:
*Mai intai ne pregatim piureul de dovleac, daca nu il avem facut.
1.Curatam dovleacul de coaja si mijloc, il taiem in cuburi potrivit de mari si le punem la fiert intr-o oala cu putina sare.
2.Cand este patruns il strecuram si il pasam printr-o sita fina.Trebuie sa obtinem un piure foarte fin.
3.Punem intr-o o oala la fiert apa cu sare.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 6 minute.Le strecuram si le punem deoparte.
4.Intr-un castron punem piureul de dovleac.Il amestecam bine cu smantana si putin cimbru tocat.
5.In alt castron amestecam branza ricotta cu mozzarella rupta bucatele marunte.
6.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeiul rosu taiat fasii fine.Cine doreste sa puna si ardei iute, acum este momentul.Cand s-a inmuiat si s-a rumenit usor ardeiul, il luam cu o lingura si il punem deoparte pe o farfurie.
7.Intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lame.Le condimentam putin cu sare si piper si le lasam sa se caleasca cam 5-6 minute.
8.Adaugam amestecul de dovleac, pastele, ardeiul calit .Lasam pe foc amestecand constant in cratita pana mancarea este bine infierbantata.
9.Cand amestecul este fierbinte adaugam branza cu mozzarella.Amestecam cu grija sa nu sfarmam pastele.
10.Lasam totul pe foc pana branza incepe sa se intinda (sa faca fire) dupa care tragem cratita deoparte.
11.Presaram cimbru tocat deasupra si servim imediat, fierbinte, alaturi de crutoate de paine.
Foarte interesanta textura!!!! Chiar daca nu-mi place dovleacul asta nu ma impiedica sa admir felul in care arata impreuna cu pastele si brinza.... Zau ca incep sa stau pe ginduri....
RăspundețiȘtergere