marți, 1 octombrie 2013

Cupcakes ''Leul curajos''

Bucataresele vesele ne-au provocat zilele trecute sa gatim ''Desertul invingatorului'' un desert pregatit in semn de solidaritate pentru Asociatia Little People ,unde temerarii sustin zilnic copiii bolnavi de cancer.Ei le ofera suport psihic, o lume mai frumoasa, mai curajoasa,mai usoara, toate acestea facand ca suferinta sa le fie mai usoara.
Clubul temerarilor poate fi sustinut de catre noi prin simplul fapt de a reinterpreta ''Desertul invingatorului'' intr-o maniera proprie, conditia principala fiind ca sa se respecte culoare galbena.
L-am pregatit si eu cu mare drag si sustin acest proiect.
Puteti si voi sa contribuiti cu un desert pana diseara la ora 23.59 la adresa de mail: bucatareselevesele@gmail.com!Maine se vor aduna toate fotografiile si vor fi trimise fundatiei in semn de solidaritate,unde toti copiii se vor putea bucura de ele si le vor descreti fruntile.
Va asteptam cu drag!
Temerarii'' Stiu ca se poate-Poti si tu!''
Cupcakes ''Leul Curajos''
Ingrediente:
Cupcakes
-4 oua
-1 lingurita esenta de lamaie
-coaja de la 2 lamai(aprox.2 linguri)
-1/2 lingurita de sare
-200 gr. zahar tos
-270 gr.iaurt simplu sau cu arome
-220 gr.faina
-1 lingurita praf de copt
-1 cutiuta lamaie confiata
Crema:
-400 gr. ciocolata Schogetten alba
-350 ml. frisca
-1 lingura esenta de rom
Decor:
-pasta de zahar galbena
-colorant alimentar negru si maro
Mod de preparare:
Cupcakes:
1.Intr-un bol punem ouale, zaharul, coaja de lamaie, sarea si esenta.Mixam totul la viteza mica pentru cateva secunde.Adaugam apoi uleiul, iaurtul ,faina si praful de copt .Mai mixam la viteza medie 1 minut, nu mai mult doar pana se combina .Punem apoi si bucatelele de lamaie confiata si le incorporam usor folosindu-ne de o spatula.
2.Asezam intr-o tava de cupcakes hartiute, le umplem cu compozitia rezultata cam de trei sferturi.
3.Dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc si sunt aurii.Sunt gata cand facem testul scobitorii si scobitoarea iese curata.Le scoatem apoi si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata, dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata, lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pentru 3 ore.
3.Punem apoi crema intr-un bol,adaugam esenta si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa.
Decor:
Facem din pasta de zahar niste lei, ii lasam la uscat pana a doua zi, apoi ii pictam cu colorant alimentar.
Asamblare:
Cu ajutorul unui pos cu sprit punem crema deaspupra fiecarei briose, apoi asezam cate o figurina ''leul curajos''.
Poti si tu!!!

2 comentarii: