Am la tara o tufa faina de tot cu trandafiri care anul acesta a avut muuuulte flori, multe de tot, asa ca, petalele le-am transformat in tot felul de bunatati:am facut o tura de dulceata si o tura sirop.
Dana mi-a dat o idee grozava cand i-am vazut otetul de trandafiri.Pe rug au inflorit din nou alti trandafiri asa ca, am facut si otet:-)
Mamaaa ce mult mi-a placut, are o culoare superba si mi-e tare drag sa asezonez cu ele orice bunatate de salata.
Deci, pe viitor sa aveti in vedere ca petalele de trandafir pe langa dulceata si sirop le puteti transforma in otet de trandafiri, o licoare muninata cu care sa va aromatizati mancarurile.
Multumesc Dana, s-avem pofta la el:-)))...si voi, mult spor!!!
Ingrediente:
-250 gr. petale de trandafiri
-1 litru otet de vin alb de 9 grade
Mod de preparare:
1.Culegem petalele de trandafiri pe vreme buna, cu soare si le punem intr-un borcan incapator, fara a le spala si fara a le presa.
2.Turnam deasupra otetul, apasam usor cu o lingura de lemn pana toate petalele sunt scufundate in otet si apoi acoperim borcanul.Apoi il punem sa stea la macerat 2 saptamani intr-un loc intunecos.Eu de fiecare data cand am mers la tara, am luat borcanul si am amestecat usor cu o lingura de lemn...insa nu este obligatoriu.
3.Dupa ce au trecut cele 2 saptamani, strecuram bine petalele, apoi le stoarcem si cu mana pentru a iesi toata bunatatea din ele.Turnam otetul obtinut in sticlute inchise la culoare daca este posibil, le inchidem si apoi le punem la pastrat intr-un dulap, sau mai bine spus, intr-un loc intunecos.
Timp de un an, il puteti folosi pentru a asezona diferite salate sau mancaruri, dar si in scop terapeutic: reduce febra, indeparteaza raceala si durerile de cap si mentine o piele frumoasa.
Deci un motiv in plus ca sa ne bucuram ca il avem am in casa.Asa-i ca are culoare divina???
Sa-l folositi cu spor!!!
Ce culoare superba!! In toamna am cumparat si eu dintr-un targ otet de trandafiri, cam scump, dar am zis ca merita.
RăspundețiȘtergerePup
Merita Simona,ori sa-l cumperi,ori sa-l faci ca este tare bun.
ȘtergerePup si io!
Superbe imagini! <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya!
ȘtergereCele bune!
Angi ce fel de trandafir trebuie folosit?
RăspundețiȘtergereBuna!Bine ai venit pe blogul meu.
ȘtergereTrebuie folosite petalele trandafirului Rosa centifolia sau Rosa damoscena.
Poate dupa denumirea nu e tare cunoscut , dar aici, in postarea de pe acest link, penultima poza din postare este si o poza cu trandafirul...cel din partea stanga a imaginii.Este indesat, des, cu petale maruntele si miroase foooarte tare si frumos:http://angi-food.blogspot.ro/2012/06/dulceata-mea-din-petale-de-trandafiri.html
Te mai astept cu drag pe la mine.
Mult spor!