luni, 10 iunie 2013

Socata, din flori de soc

In fiecare an mama facea socata, dar anul acesta am dat de ''Licoarea lui Elle'' -a Oliviei ,care,pur si simplu m-a fascinat,mai ales povestea ei.Puteti sa o cititi si voi,veti fi incantati:-)
Cat de spre socata,am fost de-a dreptul euforica....un gust unic cum rar gasesti ,de fapt,ne intalnim cu el doar o singura data pe an si e pacat sa ratam acest moment,nu?
Savurati si pregatiti si voi socata din flori de soc,sau ''Licoarea lui Elle'',pentru ca,o citez pe Olivia:''Bautura mestesugita din ele alunga, ca nimica, toate relele, iar bolile – ce ghebosesc trupul – ies, exorcizate. Gripe, raceli, nisip la rinichi, infectii urinare, apatie, astenie, pentru toate are Elle leacul… bautura elfului, de-i zice lumea socata, e licoare magica….''
Frumos, nu-i asa?
Enjoy!
Avem nevoie de:
-10 flori mari de soc
-300 gr.zahar (sau de miere de albine)
-5 gr.de drojdie
-2 lamii taiate felii
-1 steluta de anason
-1 baton de scortisoara
-5 litri de apa plata
-1 borcan cat mai mare(daca aveti de 5 litri)
-o lingura de lemn
-o bucata de tifon curata

Mod de preparare:
  • Punem in borcan apa, drojdia, zaharul sau mierea de albine, steluta de anason, batonul de scortisoara si amestecam foarte bine, pana mierea si drojdia sunt dizolvate complet.
  • Adaugam apoi florile de soc spalate si cu o lingura de lemn le scufundam in apa.
  • Punem apoi in borcan si feliile de lamaie.
  • Acoperim borcanul cu un tifon curat si lasam sa stea peste noapte.
  • A doua zi amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi punem din nou tifonul si lasam sa stea borcanul intr-un loc insorit timp de doua zile.Din cand in cand mai amestecam in borcan cu aceeasi lingura de lemn.
  • Dupa aceste doua zile, socata va capata un gust dulce-acrisor si se va tulbura.
  • Cand este gata, o strecuram printr-un tifon si apoi o servim rece.Cine doreste poate servi socata cu felii de lamaie alaturi.
                                                    Pofta mare va doresc si mult spor!

8 comentarii:

  1. Un preparat clasic şi simplu într-o prezentare foto superbă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Panacris, ma bucur ca iti place!
      Te pup!

      Ștergere
  2. Ce poze minunate. Te felicit pentru ca faci niste poze de vis. Socata nu cer ca mai am si eu putina in frigider :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Multumesc tare mult Rocsy pentru aprecieri, un cuvant bun este intotdeauna binevenit1
      Trimit imbratisari!

      Ștergere
  3. Anasonul si scortisoara trebuie sa-i dea o aroma tare faina.. La anu`voi incerca reteta ta!
    Pozele sunt superbe!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Musai de incercat Simona, este sanatae curata!
      Multumesc frumos pentru apreciere.
      Te mai astept cu drag pe la mine!
      Pup!

      Ștergere