vineri, 5 octombrie 2012

Chec Limoncello

Un chec delicios, foarte practic si rapid, cu textura pufoasa si o tenta acrisoara ...per total, este checul perfect pentru o zi  frumoasa!:-)
Enjoy!
Ingrediente(pentru 2 bucati):
-4 oua
-4 linguri de apa
-8 linguri de zahar praf
-8 linguri de faina
-coaja rasa de la o lamaie
-zeama de la o lamaie
-1 praf de copt
-un praf de sare
-100 gr.coaja de lamaie confiata
-50 gr. mac macinat
Glazura:
-zeama de la o lamaie
-zahar praf

Mod de preparare:
  • Separam albusurile de galbenus.Punem albusurile intr-un bol, adaugam apa, putina sare si le batem pana devin spuma.Adaugam zaharul si continuam sa batem pana acesta se topeste si spuma devine scilpitoare.
  • Punem apoi galbenusurile si cu un tel le incorporam usor.
  • Apoi adaugam faina data prin sita impreuna cu praful de copt.Cand toate sunt combinate adaugam zeama si coaja de  lamaie proaspata, apoi coaja confiata si macul.Cu miscari usoare de sus in jos, le incorporam in blat.
  • Turnam blatul intr-o forma de chec tapetata cu faina si dam tava la cuptor la foc mediu pana checul trece testul  scobitorii si devine auriu.
  • *Intre timp pregatim glazura asa:Punem intr-un castronel zeama de lamaie si adaugam zahar praf pana se formeaza o pasta care curge mai greoi.
  • Dupa ce luam checul din la cuptor, il lasam sa se tempereze putin, il scoatem din  tava si turnam deasupra glazura de lamaie.
  • Servim checul alaturi de o cana de ceai.
Nota:Daca doriti puteti pune macul doar intr-o jumatate de aluat si va iesi in doua culori:-)
                                                             Pofta mare va doresc! 

18 comentarii:

  1. Superb arata, vreau si eu cateva felii la micul dejun! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Aroma de lamaie este minunata.Imi place checul tau.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place tare mult tot ce este cu lamaie:-)
      Pup si io!

      Ștergere
  3. Arata perfect! Foarte interesanta combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai bun de morfolit in timp ce te odihnesti vineri seara. Imi place tare mult aerul rustic al pozelor. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. mmm , minunat arata , ii simt parfumul deja :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Checul asta cam paleste in fata prajiturilor tale care mai de care mai frumoase Mirela...dar ma bucur ca iti place:-)
      Te pup!

      Ștergere
  7. a iesit super si are o culoare frumoasa si apetisanta ;)

    RăspundețiȘtergere