Nu este an fara siropul de catina:-)
Pentru mine si familia mea este ...o maaaare portie de sanatate!
Sanatate si voua!!!
-1 kg. boabe de catina
-0.750-1 kg.miere (depinde cat vreti de dulce)
Mod de preparare:
1.Taiem cu o forfecuta de unghii (noua, nefolosita) boabele de catina de pe crengute (daca ati cumparat doar boabe, gata taiate este si mai bine, v-ati usurat cu mult treaba:-))
Deci, dupa ce avem boabele, le spalam bine si apoi le scurgem.Le punem pe un servet de hartie si foarte usor le stergem sa fie bine uscate sau le putem lasa si la uscat, fiecare in functie de cat timp dispune.
2.Le punem intr-un mojar mare de lemn si cu o merdenea ...tot de lemn (sa nu fie de metal deoarece se oxideaza) le spargem cat de bine putem, inclusiv samburii deoarece si acestia sunt plini de vitamine.Pasam sau strecuram apoi totul printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon.Resturile boabelor nu le aruncam, le punem deoparte.
5.In fiecare dimineata inainte de a-l consuma agitam bine sticla si bem cate un 2 lingurite pe stomacul gol, nicidecum dupa pranz pentru cei care vor sa doarma, caci efectul revigorant este mai puternic decat cel al cafelei.Eu il pastrez tot timpul in frigider, n-as sti sa va zic cum sta altundeva:-(.
Nota:Din cantitatile date, mi-a iesit aproximativ un litru de sirop.
Anul trecut, am pus sirop de catina si mi-a ajuns timp de 3 luni...a fost foarte bun.De proprietatile sale miraculoase cred ca nu mai e nevoie sa va spun ca stiti cu totii.
Acestea fiind zise, va doresc spor la treaba, forta veti avea dupa ce siropul va fi terminat de pregatit si servit.
Nota:Resturile eu nu le arunc,le pun la uscat si pregatesc ceai din ele.Torn peste o lingurita de coji 200 ml.de apa clocotita,las sa se infuzeze cam 10-15 minute, apoi il servesc.E foarte bun.
Sanatate va doresc!
arata minunat! Ador catina si o consum destul de des, inclusiv in salate ;)
RăspundețiȘtergerete pup draga mea!
Ooo ce ideea buna,in salate nu a folosit-o niciodata,dar,ai dreptate,ar inlocui cu succes lamaia,nu?
ȘtergereTe pup si eu!Weekend fain sa ai:-)))
no acuma chiar m-am suparat...io de unde sa-mi iau catina ??? ca nu vreau sa ma prinda iarna nevitaminizata...
RăspundețiȘtergereDe la mine!!!!
ȘtergereCata vrei?Doar tre' sa zici:-)
Pup!
Are o culoare minunata, iar eu pot sa zic ca n-am gustat niciodata :D! Daca ai timp, te asteapta un tag la mine pe blog, pupicei!
RăspundețiȘtergerePoliana este asa de bun acest sirop si sincer se simti cum ita da energie.Eu depun mult efort fizic si ma ajuta tare mult cand fac cate o cura.
ȘtergereTrebuie neaparat sa-l incerci.Astept impresii!!!
Ti-am trimis un mail in legatura cu tag-ul.Cand ai timp da un raspuns.
Te pup:-)))
Arata absolut minunat! Ador si sticluta :) :X
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place.Trebuie neaparat sa-l incerci...este ceva demential!!!
ȘtergereTe pup.
scumpa mea...minunatie de reteta!!! chiar ziele astea vreu sa fac pt miruna asa ceva....bestiale pozele!!!! imi place fundalul ala negru....super profi!!!!!!
RăspundețiȘtergeremersi de reteta!!!
apropo..am primit mailul tau :P .....vorbim curind!
Alice mersi frumos de apreciere!!!
ȘtergereTrebuie neaparat sa-l faci,este asa de sanatos!Astept impresii:-)
Bine,vorbim.
Pupic!
Ce DSLR ai folosit la poze iar obiectivul e zoom sau de 50 mm?
RăspundețiȘtergereUn Canon 450 cu obiectiv de 50.
ȘtergereMultumesc pentru vizita,te mai astept!
puteti cumpara sirop de catina cu miere de pe catinaalbabio.ro cerdeti-ma e foarte bun si au si ulei de catina alba eu am consumat si ma simt extraordinara in aceasta iarna. Elena
RăspundețiȘtergere