Am ales acum aceasta reteta deoarece este ideala pentru a finaliza rapid un desert;fie un pandispan ,fie cateva briose, sau de ce, nu cativa biscuiti de casa.
Aceasta peltea este de fapt un jeleu, dar eu am vrut sa folosesc termenul mai ''exotic'' al acestei denumiri pentru ca parca-mi place mai mult cum suna.
Ce mi-a iesit e ceva demential, cine nu ma crede sa vina la mine sa guste :-)
O aroma acrisoara, mentolata si o culoare de invidiat.O sa ziceti ca am ceva cu culoarea....clar ca am , imi place ca orice preparat sa arate bine, caci eu prima data savurez orice cu privirea...si la aceasta peltea... am avut si ce!!!
Nu e greu de facut ingredientele la indemana, menta a aparut in toata splendoarea ei, pofta sigur va fi buna, asa ca haideti la treaba!
Ah,era sa uit ceva:cand pelteaua e gata, luati borcanul, mergeti in dreptul luminii cu el si admirati culoarea.Va fi naucitor!!!
Daca afara-i inorat uitati-va la al meu:)))Eu nu ma satur sa-l privesc.
S-aveti spor si delectare placuta!
Ingrediente:O aroma acrisoara, mentolata si o culoare de invidiat.O sa ziceti ca am ceva cu culoarea....clar ca am , imi place ca orice preparat sa arate bine, caci eu prima data savurez orice cu privirea...si la aceasta peltea... am avut si ce!!!
Nu e greu de facut ingredientele la indemana, menta a aparut in toata splendoarea ei, pofta sigur va fi buna, asa ca haideti la treaba!
Ah,era sa uit ceva:cand pelteaua e gata, luati borcanul, mergeti in dreptul luminii cu el si admirati culoarea.Va fi naucitor!!!
Daca afara-i inorat uitati-va la al meu:)))Eu nu ma satur sa-l privesc.
S-aveti spor si delectare placuta!
-15 lamai cat mai galbene coapte si frumoase
- 2 portocale (daca vreti o culoare galben mai intensa)
-700 gr.zahar
-0.250 ml.vin sec alb
-1 plic gelfix pentru jeleu
-1 lingurita mica de sare de lamaie
-frunzulite de menta
Mod de preparare:
1.Curatam doua lamai de coaja si le punem la fiert cu o lingura de zahar, putina apa si lasam sa fiarba 20 de minute.
2.Restul lamailor le stoarcem de suc pe care apoi il strecuram printr-un tifon.Eu am stors si doua portocale care le-am avut in casa, m-am gandit ca contribuie la culoarea finala si asa a fost.
3.Strecuram apoi zeama de la lamaie si sucul in care a fiert coaja.Le pune apoi pe foc impreuna cu vinul, sarea de lamaie, restul de zahar si vreo 5-7 crengute de menta.
4.Lasam sa fiarba 5-10 minute, scoatem menta deoparte si apoi mai lasam sa fiarba inca 15 minute , cand adaugam si gelfixul amestecat cu putin zahar.
5.Cand s-a format consistenta dorita, luam de pe foc si turnam fierbinte in borcane.Puneti capacul daca nu mai doriti sa puneti si crengute de menta, puneti borcanele intre doua paturi si le lasati pana se racesc.
Nota:
- Pentru aceasta prezentare in care am pus si frunzulite de menta, va sfatuiesc sa faceti asa:dupa ce ati pelteaua in borcane lasati-le sa se tempereze putin si abia apoi puneti inauntru cate una-doua crengute de menta, dar daca jeleul este prea fierbinte crengutele se vor inmuia.
- Eu tot am pus frunzulite si tot le-am luat pana jeleul a fost temperat suficient si nu s-a mai ofilit menta, a fost pentru prima data si n-am stiut care-i ''scama'':-)Dar voi acum stiti si puteti sa faceti bine din prima!
Interesanta reteta! Yummy!
RăspundețiȘtergereAlexandrina mie imi place tot ce este cu lamaie.
ȘtergereIn pelteaua asta, menta vine sa racoreasca gustul acrisor al lamaii si din punctul meu de vedere este o combinatie reusita!
Multumesc de vizita,te mai astept:-)))
Pup!
Super reteta!
RăspundețiȘtergereAi niste fotografii senzationale!
Mi-a fost dor sa te citesc! :*
Si tu mi-ai lipsit Alina draga...deci, welcome back!
ȘtergereTe pup :-)))