sâmbătă, 21 aprilie 2012

Oua de Paste


Am vazut ca acest fel de oua au fost in trend,sa-i zic asa de aceste Sarbatori Pascale,asa ca nu m-am abtinut sa nu le fac si eu.Cum ouale de ciocolata nu au lipsit din cosuletele copiilor,le-am inbunatatit gustul datorita acestei retete care este simpla tare de tot si foarte de efect.Mi-au rezultat 6 oua gustoase si dragalase.
Reprezinta cu brio Sarbatorile de Paste,asa ca le voi trimite lui Alina pentru Provocarea lunii aprilie Dulce Romanie pe care o gazduieste.

Ingrediente:

-6 -7 oua de ciocolata 

Albus:
-100 gr.de branza fina
-5 linguri de zahar praf
-100 ml.frisca
-putina esenta de vanilie

Galbenus:
-zeama de la o jumate de lamaie
-100-150 zahar praf (pana rezulta o consistenta mai grosuta)
-putin colorant galben

Mod de preparare:

Albus:
1.Amestecam cu un mixer bine branza cu zaharul praf pana se topeste si devine spuma.
2.Adaugam apoi la acest amestec frisca batuta spuma si esenta de vanilie si omogenizam bine.

Galbenus:
Amestecam zeama de lamaie cu zaharul si colorantul pana ne rezulta o compozitie omogena si mai grosuta.


Ansamblare:
1.Scobim  usor capatul oului  si apoi rupem cateva bucatele de ciocolata din varf.



2.Cu ajutorul uni pos sau a unei lingurite umplem fiecare ou cu crema de branza.
3.Cu o lingurita facem o micuta adancitura in ''albus'' si punem deasupra putina compozitie de galbenus.

4.Dam la rece pentru cel putin 30 de minute, dupa care este gata de servit.

Pofta mare!!




13 comentarii:

  1. Foarte interesantă este ideea ta. Îmi place foarte mult. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat! Superba si pizza inflorita ;)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ideea pe un site american!Mi se pare super misto ca ai reusit sa o faci atat de bine!Chiar arata ca un ou fiert :)
    Felicitari!
    Ma uimesti cu fiecare reteta!
    Esti cel mai priceput blogger pe care il stiu in carne si oase! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O-ho-ho !!!e cea mai tare lauda pe care am primit-o!!!
      Nu stiu daca e chiar asa,darsunt happy sa stiu ca-ti plac.
      Mersi mult.Te tzuc!

      Ștergere
    2. astept mail cu reteta ta pentru parada din luna aprilie care este pe data de 30! :*

      Ștergere
    3. Nu am uitat Alina...trimit ,trimit...
      Tzuc

      Ștergere