Textura fina a fructului avocado si a somonului placut condimentat sunt in contrast cu crusta crocanta de salote si orez expandat ,parfumate de germenii de praz si completate de magica vinegreta neagra....neagra ca pacura.
Daca pana acum nu ati incercat acest fel de mancare,ei bine,eu zic ca niciodata nu e prea tarziu.Descrisa in cateva cuvinte,este o reteta simpla si in acelasi timp sofisticata,fina,lejera,parfumata,cu o aparitie impresionanta si cu un gust pe masura,deci,per total o alegere inspirata la inceput de masa.
Recomand a se asocia tartarul de somon cu un vin alb(sau rose)sec sau demisec,nicidecum dulce…asta pentru ca nu vreau sa va amorteasca papilele,din contra vreau sa le stimuleze si sa deschida interesul pt.masa festiva care va urma.
Este primul fel al Meniului de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeii,deci,aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” organizat de doamna Laura Laurentiu in parteneriat cu Bilancia .
Ingrediente(4 portii):
Tartarul de somon:
-200 gr.somon foarte proaspat
-4 linguri de ulei de masline
-piper proaspat macinat
-sare
Patul de avocado:-sare
-2 avocado curatate de coaja
-2 linguri suc de lamaie
-piper proaspat macinat
-sare
-sare
Crusta crocanta de salote si orez expandat:
-4 linguri de salote taiate foarte fin
-2 linguri de faina
-2 linguri de orez expandat
-ulei pt.prajit
-sare si piper
-germeni de praz
-germeni de praz
Vinegreta neagra:
-3 linguri sos de soia
-2 linguri de mirin
-1 lingura otet de vin de orez
-1 lingura suc de lamaie
-1 lingura de miere
-1-2 linguri de ulei fierbinte
-1-2 linguri de ulei fierbinte
Mod de preparare:
Tartarul de somon:
1.Maruntim foarte bine somonul,il amestecam cu uleiul de masline si il asezonam cu sare si piper.
2.Maruntim cu o furculita si avocado curatate de coaja si de sambure,stropim pulpa cu sucul de lamaie si potrivim gustul cu sare,piper.
Crusta crocanta:
1.Punem salotele taiate marunt si date prin faina intr-o tigaie cu ulei si le calim cam 45 de secunde pana devin aurii.
2.Scoatem salotele din tigaie,le punem la scurs pe un prosop de hartie si apoi le amestecam cu orezul expandat.Potrivim gustul cu sare si piper.
Vinegreta neagra:
Secretul unei vinegrete de calitate este emulsionarea corecta, cu rabdare, a ingredientele si calitatea buna a acestora.Pentru vinegreta neagra amestecam toate ingredientele impreuna.
Secretul unei vinegrete de calitate este emulsionarea corecta, cu rabdare, a ingredientele si calitatea buna a acestora.Pentru vinegreta neagra amestecam toate ingredientele impreuna.
Nota:Daca doriti puteti prepara vinegreta si intr-un borcan cu filet si sa agitati bine borcanul pana se amesteca toate ingredientele.De asemenea ii puteti echilibra gustul in functie de preferintele dumneavoastra. Daca e prea concentrata o puteti dilua cu putină apa.Nu adaugati sare,sosul de soia are suficienta sare.
Pentru acest preparat(si nu numai)puteti pregati vinegreta neagra si cu 5-6 zile inainte si sa o pastrati la frigider intr-un recipient inchis ermetic.
Pentru acest preparat(si nu numai)puteti pregati vinegreta neagra si cu 5-6 zile inainte si sa o pastrati la frigider intr-un recipient inchis ermetic.
Ansamblarea:
1.Intr-un inel patrat(sau de care forma aveti )punem o treime din inaltimea inelului compozitie de avocado,presam usor cu o lingurita ,apoi punem amestec de somon,presam la fel usor si deasupra asezam crusta crocanta.
2.Ridicam usor inelul,asezam germeni de praz si stropim pe langa tartar cu vinegreta neagra.
Delicioasa combinatie !
RăspundețiȘtergere