-cateva frunze de nori
-300 gr.orez pentru sushi
-2 lingurite de zahar
-1 lingurita de sare
-3 linguri de otet
-icre rosii
-icre negre
-1 morcov
-putina zeama de sfecla
-cateva bastonase de surimi
-1 ou(pentru fasiile de omleta)
-cateva frunze de spanac
Mod de preparare:
1.Spalam orezul in mai multe ape pana se elimina amidonul si apa in care l-am spalat este curata.
2.Il inmuiem apoi in apa rece cam 30 de minute apoi il punem intr-o oala cu apa la foc iute pana da in clocot si se lasam sa fiarba 5 minute.Reducem focul si acoperim oala 10 minute la foc foarte mic.
Stingem apoi focul si lasam orezul,in proprii aburi,15 minute.Ridicam capacul si afanam orezul cu o spatula de lemn.Scoatem apoi orezul si il intindem pe un platou mare,intr-un start uniform.
3.Combinam otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara,la foc mic si amestecam continuu pana se dizolva.Varsam apoi lichidul peste orez si amestecam bine.
4.Pentru floricele amestecam orezul cu icre rosii si cu putina zeama de sfecla(pentru o culoare mai placuta).Taiem foaia de norii in bucati mai mici si egale,le umplem cu orez si apoi le rulam in asa fel incat sa ne rezulte niste mici bastonase.Cu aparatul de scos miezul de la mere decupam alte cateva betisoare din morcov pe care le punem la fiert in apa cu sare si in asa fel formam si mijlocul florii.Asezam una langa alta 6 betisoare si in mijloc cate un bastonas de morcov pentru a forma floarea pe care le stabilizam cu 2-3 fasii de nori.
5.Pentru insecta intindem orez alb pe o foaie de nori,ungem deasupra cu icre negre si rulam strans.
Pe o alta foaie de nori intindem orez amestecat cu icre rosii,asezam ruloul cu icre negre,doua fasii decupate de norii in care am impaturat frunze de spanac pentru picioruse si bastonase de surimi pt.cap.Rulam cu ajutorul servetului de bambus si strangem usor.Feliem apoi sushi formate cu un cutit foarte ascutit.
6.Asezam pe farfurie dintr-o felie de omleta facem ca si o crenguta,asezam florile,insectele si feliute de castravete.
7.Servim sushi cu sos de soia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu