sâmbătă, 24 martie 2012

Party sushi I

Ingrediente:

-150 gr.file de somon
-1 castravete
-cateva frunze de nori
-300 gr.orez pt.sushi
-2 lingurite de zahar
-1 lingurita de sare
-3 linguri de otet
-seminte de susan
-2 oua
-sare

Mod de preparare:

1.Spalam orezul in mai multe ape pana se elimina amidonul si apa in care l-am spalat este curata.

2.Il inmuiem apoi in apa rece cam 30 de minute apoi il punem intr-o oala cu apa la foc iute pana da in clocot si se lasam sa fiarba 5 minute.Reducem focul si acoperim oala 10 minute la foc foarte mic.
Stingem apoi focul si lasam orezul,in proprii aburi,15 minute.Ridicam capacul si afanam orezul cu o spatula de lemn.Scoatem apoi orezul si il intindem pe un platou mare,intr-un start uniform.

3.Combinam otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara,la foc mic si amestecam continuu pana se dizolva.Varsam apoi lichidul peste orez si amestecam bine.

4.Taiem castravetele in doua(pe lungime)si apoi ii taiem marginile cu tot cu coaja.Somonul il taiem in fasii subtiri si lungi cat foaia de nori.

5.Pregatim si omleta asa:batem ouale bine cu sare si apoi intr-o tigaie unsa si infierbantata turnam o treime din cantitate de oua cat mai subtire.Rulam omleta,ungem din nou restul tavii ramas gol si mai turnam inca o treime din ouale batute.Dupa ce s-au prajit rulam in continuarea ruloului format.Mai ungem odata tigaia si turnam si restul oualor,la fel ruland.



6.Intindem e o foaie de norii cu orez si apoi presaram deasupra seminte se susan.

7.Omleta o taiem fasii lungi si asezam pe o bucata de castravete o felie de omleta si una de rulou.
Deasupra lor punem invers:somon peste omleta si omleta peste somon.Acoperim si marginile si deasupra cu castravete si apoi asezam pe foaia de nori cu orez.

8.Rulam totul strans cu ajutorul unui servetel de bambus si apoi cu un cutit foarte subtire il feliem.

9.Servim cu sos de soia.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu