sâmbătă, 24 martie 2012

Palaria dragostei


Rapid, usor si pe nesimtite s-a apropiat si Valentine's day.
In cazul asta, prezint o idee dulce si anume un blat red velvet si o crema fina.
Acum desertul e la indemana, asa ca nu-mi ramane decat sa va urez ...
Happy Valentine's day tuturor!!!!
Ingrediente:
Blat:
-270 gr. faina
-1/2 lingurita de sare
-550 gr. zahar
-225 gr. unt
-2 oua
-1 lingura de cacao
-cateva picaturi colorant rosu
-240 gr.iaurt (Danone Cremosso)
-1 lingurita esenta de vanilie
-1/2 lingura bicarbonat
-1 lingura otet
Crema:
-250 gr. branza fina
-200 gr. zahar
-250 gr. unt
-2 lingurite esenta de vanilie
-1 picatura colorant rosu
Decor:
-1/2 pachet de unt
-pasta de zahar rosie
-inimioare de diferite marimi

Mod de preparare:
*Blat:
1.Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.
2.Intr-un bol amestecam pana devin spuma untul si zaharul .
3.Adaugam apoi la unt ouale, cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare.

4.Adaugam peste si mixtura de faina alternativ cu iaurtul,incepand si terminand cu faina.
5.Adaugam si esenta de vanilie.Intr-un castronel punem colorantul lichid si cacaua si amestecam cu o furculita pana devine ca si o pasta.O adaugam in compozitie.Mixam bine.

6.In alt castronel stingem praful de copt cu otetul omogenizam bine si cand face spuma le punem imediat in aluatul format.Mai batem la viteza medie-mare 1-2 minute pana aluatul este omogen.

7.Impartim totul in 3 cantitati egale.

8.Turnam compozitita intr-o tava tapetata cu unt si faina si o nivelam cu o spatula .Dam tava la cuptor 25-30 de minute sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand e gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelate doua.

Nota:Eu am copt 3 blaturi separat pt.ca am vrut sa fie in forma de inimioara si tava era cam mica...insa,intr-o tava inimioara mai mare se poate coace tot odata si apoi sa vina taiat in 3 .

*Crema :
1.Intr-un bol punem branza,untul, esenta de vanilie si batem pana devin spumoase.
2.Adaugam apoi pe rand si zaharul  marind viteza si batand in continuare pana se omogenizeaza.

Nota:Daca crema este prea groasa mai puteti adauga putin lapte ca sa se inmoaie, daca este prea subtire mai puteti adauga putin zahar, sau sa o dati la rece ca sa se intareasca .

*Ansamblare:
1.Ungem foile de blat cu crema, le suprapunem, ungem cu unt (sau daca va ramane cu crema) tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile si apoi dam il la rece.
2.Dupa ce s-a racit bine il imbracam in pasta de zahar rosie.
3.Intindem o foaie de pasta de zahar si acoperim toata suprafata suportului pe care va sta tortul(in cazul meu un carton).
4.Deasupra asezam tortul pe care il decorati deasupra dupa cum va place.Eu am decupat inimioare din pasta de zahar de diferite marimi si culori pe care le-am  lipit cu putina apa.
Gata de servit!

Daca doriti puteti pune si niste floricele din pasta de zahar ca si in poza de mai jos.
                                            Pofta cu iubire va doresc!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu