Azi vă aduc o rețetă turcească tradițională care se numește içli köfte...sau, mai pe românește spus, chifteluțe turcești umplute cu carne de vită.
Am tot văzut în filmele turcești aceste minunății și uite că a venit vremea să le fac și eu, căci tare curioasă eram ce sunt aceste chiftele din bulgur.
Este un fel de mâncare comun în bucătăria regională din sud-estul Turciei, unde sunt prezente multe influențe din Orientul Mijlociu. Ele sunt deosebit de celebre în orașul Kilis.
Aceste chifteluțe sunt de obicei servite ca un aperitiv cald.
Bilele de aluat sunt obținute dintr-un amestec de bulgur fin, cartof și condimente.Aceasta este crusta din exterior. Umplutura conține carne de vită, combinată cu nuci, toate amestecate cu condimente. Sunt apoi prăjite in baie de ulei până capătă o culoare aurie.
Se servesc cu lămâie și cine dorește cu un sos de iaurt alături.
Pentru un plus de savoare, am adăugat umpluturii o conservă de
linte de la Sun Food.
Rezultat perfect, gustări delicioase;)
Neapărat de încercat!
Enjoy!