Folosesc frunzele de vita de vie mai mult conservate, deoarece perioada in care le pot pregati proaspete este foarte scurta.Ma bucur ca exista variante de conservare pentru aceste frunze, care din punctul meu de vedere sunt aspectuoase, au o textura placuta si dau un gust tare bun sarmalutelor si nu numai.
Eu le mai folosesc si sa pregatesc dolmades, acele sarmalute fara carne care m-au cucerit :-)))
Cunosc doua metode de conservare a frunzelor de vita de vie, prin congelare si conservarea in saramura.Eu o folosesc pe cea din urma, e mult mai practica.Cea prin congelare, nu prea o pun in practica din lipsa de spatiu in congelator.Inainte de a le pune la conservat tin cont ca:
-frunzele culese sa fie tinere, nu prea mature;
-pot folosi frunze atat de la viile cu struguri se masa cat si de la viile cu struguri de vin;
-si nu in ultimul rand caut ca frunzele sa fie cat mai subtiri, cu nervuri fine, de marime uniforma si care sa nu fie rupte sau atacate de diferiti daunatori.Cam atat.
E simplu...s-aveti spor!