Bine v-am găsit dragii mei!
Azi vin cu ultima rețetă din acest an:)
"Chec aperitiv cu ton Sun Food" este propunerea mea pentru o gustare care poate sta pe masa de Revelion și pe care orice musafir o să o adore.Se face repede și este foarte gustoasă , ca să nu mai zic de cât este de aspectuoasă.
Am folosit ton bucăți de la Sun Food, dar puteti adapta rețeta adăugând și alte ingrediente cum ar fi porumb, năut sau linte de la Sun Food. Găsiți conservele de site-ul www.sunfood.ro, sau pe pagina lor de Facebook.
Să aveți un an nou minunat, liniștit și lipsit de griji!
La mulți ani 😘!
Ingrediente:
-4 ouă
-100 ml. lapte
-2 linguri de ulei de măsline
-2 conserve de ton bucăți Sun Food
-câte o jumătate de ardei rosu, galben, portocaliu
-1 ceapă roșie
-200 gr. făină albă
-1 linguriță praf de copt
-100 gr. cașcaval ras
-1 legătură de pătrunjel
-sare și piper
Mod de preparare :
*Pentru început;
1.Preîncălzim cuptorul la 180C.
2.Pregătim tăvițe de minichec și le tapetăm cu hârtie de copt.
3.Tăiem cubulețe mărunte ardeii și ceapa.
4.Pătrunjelul îl tocăm mărunt.
5.Desfacem conservele de ton Sun Food și le scurgem bine de zeamă.
*Pregătim compoziția de chec ;
1.Batem ouăle, laptele și uleiul într-un castron.
2.În alt vas, amestecăm tonul, ardeii, ceapa, făină, pragul de copt, cașcavalul și pătrunjelul.Condimentăm cu sare și piper.
3.Adaugăm peste legume amestecul de lapte și amestecăm până totul se combină.
4.Împărțim totul în mod egal în tăvițele pregătite anterior și le așezăm apoi într-o tavă mare de cuptor.
5.Dăm la foc și coacem timp de 25 până la 30 de minute, sau până când cecurile sunt aurii și ferme la atingere.
6.După acest timp, le scoatem din cuptor și le lăsăm să stea așa încă 5 minute.
7.Le scoatem apoi din forme și le așezăm pe un grătar penteu a se răci.
8.Servim checurile calde sau reci, presărate cu verdețuri .
Poftă mare vă doresc!