miercuri, 26 iunie 2013

Sirop de capsuni si mai apoi...capsuni congelate:-)))

Sirop de capsuni...o bunatate pe care la iarna este musai sa o avem in camara!
Ce poate sa ne aminteasca mai bine de aroma capsunilor de mult trecuti decat un delicios sirop, niste capsuni congelate, sau de ce nu, chiar o dulceata de capsuni?
Ei bine, eu vreau sa simt toate acestea in zilele geroase de iarna, asa ca, odata ce am pregatit delicioasa dulceata de capsuni aromata, am pregatit si un sirop insistent de parfumat, iar capsunii care au stat la macerat in zahar, i-am pus la congelat in caserole.A fost un fel de 3 in 1:-).
Voi folosi bunatatile pregatite la diverse dulciuri, sau poate pur si simplu ma voi infrupta din ele, asa la liber, cand imi va veni dorul:-)
Spor la treaba si voua!
Deci, sirop de capsuni si mai apoi ...capsuni congelate ,un ''must have'' pentru  la iarna!
Enjoy!

joi, 20 iunie 2013

Dulceata de capsuni aromata

Dulceata de capsuni aromata cu tot felul de minunatii sigur nu trebuie sa lipseasca din camara voastra.
Anul asta eu am aromat-o cu tot felul de ''mirodenii'' si a iesit periculos de buna!!
Spor si voua tuturor!

miercuri, 12 iunie 2013

Tort ''1 Iunie''-La multi ani copii!!!

Cam tarziu stiu....dar sa va zic cum este 1 Iunie..o zi speciala pentru tot sufletul de copil din lumea asta.
La fel este si pentru mine pentru ca,garantat inca ma simt copil:-)))Dar tot la fel este si pentru copiii mei.
Noi, in fiecare an sarbatorim aceasta zi intr-un mod cat de frumos posibil.De ce ?Pentru ca o simtitm altfel fata de restul zilelor,stiti cum zic?
Anu' asta am hotarat sa facem un tort prin care sa reprezentam cumva aceasta minunata zi...un tort cu copii fericiti,cu intreg pamantul nostru, cu inimioare pline de iubire si bunatate si nu in ultimul rand, cu dulciri savoaroase.
Pentru aceasta zi am pregatit un delicios tort cu ciocolata si zmeura,iar figurinele le-am dat in grija copiiilor.Mentionez ca pasta de zahar cu care au lucrat copiii ,cea maro, am colorat-o cu cacao, iar pentru celelalte culori, am  am folosit coloranti naturali,deci, nu am avut niciun stres vizavi de intensitatile culorilor.
Copiii au modelat figurinelele fiecare care cum a vrut sau, care cum a stiut mai bine.Am fost atat de incatata de cum au iesit,de munca in echipa de placerea cu care au raspuns provocarii mele.
Joaca cu plastilina(pasta de zahar)trebuie obligatoriu sa o repetam cat de curand pentru ca tare mult le-a placut.
Am dat viata unui mici bucati de pamant,o stanca mai bine zis, pe care s-au intalnit copiii sa imparta iubire,dragoste si ganduri bune tuturor copiilor din lumea asta.Acesta este mesajul pe care il transmite tortul nostru.
Suntem tare mandrii de acest tort,mai ales eu, pentru ca acestea sunt primele figurine facute din cap in coada de copii ei,dragutii de ei.
Sper sa-i placa si lui Andrea si firmei Naturello,deoarece o sa-l trimitem lor,ca tare bine se potriveste cu tema data.
Deci ,oameni dragi cu suflete de copil ,bucurati-va alaturi de noi si acest tort de 1 iunie!
Fiti fericiti oriunde v-ati afla!!!!
Va pupam!

luni, 10 iunie 2013

Socata, din flori de soc

In fiecare an mama facea socata, dar anul acesta am dat de ''Licoarea lui Elle'' -a Oliviei ,care,pur si simplu m-a fascinat,mai ales povestea ei.Puteti sa o cititi si voi,veti fi incantati:-)
Cat de spre socata,am fost de-a dreptul euforica....un gust unic cum rar gasesti ,de fapt,ne intalnim cu el doar o singura data pe an si e pacat sa ratam acest moment,nu?
Savurati si pregatiti si voi socata din flori de soc,sau ''Licoarea lui Elle'',pentru ca,o citez pe Olivia:''Bautura mestesugita din ele alunga, ca nimica, toate relele, iar bolile – ce ghebosesc trupul – ies, exorcizate. Gripe, raceli, nisip la rinichi, infectii urinare, apatie, astenie, pentru toate are Elle leacul… bautura elfului, de-i zice lumea socata, e licoare magica….''
Frumos, nu-i asa?
Enjoy!

sâmbătă, 8 iunie 2013

Ceai de menta cu ghimbir

Iarna sau vara,un ceai de menta aromat este intotdeauna binevenit,nu-i asa?
La tara, cu toate ca le-au incercat vremuri ciudate si temperaturi scazute in ultima vreme,tufele mele de menta creata cresc mandre si frumoase in bataia ploii,sau a soarelui...cum le-a fost norocul.Spre bucuria mea nu s-au dat batute si au crescut mari si zdravene,au o culoare superba iar de aroma nu mai zic nimic ca m-au innebunit cu totul...ispititor de placuta...as sta toata ziua tot cu nasul in tufa;-)))
De cand am vazut ceaiul Alexandrei, imaginea lui m-a bantuit intruna si abia am asteptat sa se faca menta proaspata sa-l pot pregati si eu:-)
Si cand a sosit vremea,adica acum,m-am pus pe treaba.In lipsa lemongrass-ul am folosit ghimbir....la fel de bun,la fel de aromat, la fel de delicios:-)
Am savurat aceasta licoare mentolata aromata intr-o seara racoroasa de primavara, pe balansoar, privind la stele...ce frumos...ce placut!!!
Dati si voi iama-n menta si pregatiti un ceaimenta cu arome grozave si garantat nu veti regreta:-)
Enjoy!

luni, 3 iunie 2013

Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii

O combinatie grozava de arome intr-o prezentare eleganta....
In acest plating  predomina texturi si gusturi care mai de care mai speciale:delicat,racoros,fin,crocant,acru,dulceag ,colorat si ce mai vreti voi ,pentru ca la final, toate impreuna sa faca o ''echipa'' super buna:-).
Si uite asa,in cateva cuvinte am descris acest minunat preparat pregatit pentru Inedit.
Daca ne-a placut???Nici nu incape indoiala;-)
Enjoy!

sâmbătă, 1 iunie 2013

LA MULTI ANI DE 1 IUNIE !

''LA MULTI ANI DE 1 IUNIE !!!!''
La multi ani copile ♥♥♥ !!!!
Ziua asta trebuie sa o simtim altfel,nu?Fiecare dintre noi sunt sigura ca inca se simte copil( macar cateodata) ,deci, haideti sa sarbatorim pe masura:-)
Fericire maxima tuturor !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...